Vigalom: Tunyogi Péter a mennyországból énekel majd

Már több mint 40 éve lép fel folyamatosan városunkban Zeffer András, a korábbi P. Mobil együttes billentyűse. Július 21-én, a XXVI. Váci Világi Vigalom alkalmából ezúttal a Mobilmánia vezetőjeként áll színpadra. A vele készült interjúban őszintén nyilatkozott a városunkról, a mostani tevékenységeiről és a rajongókhoz fűződő viszonyáról is.

– Ön most először lép fel Vácon vagy van már valamiféle korábbi váci emléke?

– Sokszor játszottunk már Vácon az elmúlt 40 év alatt, több különböző városi rendezvényen volt már fellépésünk, utoljára legutóbb 4 éve játszottunk ott.

Központi Gyógyszertár Vác

– Mi a véleménye a városunkról?

– Megmondom őszintén, a legtöbbet még a ’80-as években jártunk Vácra fellépni. Én azt veszem észre, hogy a város azóta csak évtizedről évtizedre szebb lett. Kifejezetten gyönyörű, az egyik legszebb város jelen pillanatban az országban, nagyon komoly fejlődésen ment keresztül, ami abszolút látszik. A kulturális élete pedig kifejezetten sokkal, de sokkal sokszínűbb jelenleg, mint valaha.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ligettakarítás iskolásokkal és civilekkel

– Most legközelebb a XXVI. Váci Világi Vigalmon fognak fellépni. A régi nagy számaikat is hallhatja majd a közönség?

– Természetesen. Feltétlenül el kell játszanunk a régi sztenderd slágereinket minden alkalommal, hiszen ha nem játszanánk el ezeket, akkor az egész közönség tombolna dühében. Persze új műsorral készülünk folyamatosan, kétévente jelennek meg új lemezeink. Abszolút alkotunk, erre vagyunk a legbüszkébbek, hogy folyamatosan dalokat írunk. Azonban az új dalok mellett a régi nagy autentikus dalainkat is kötelességünk eljátszani, mint például A főnix éjszakája, a Kétforintos dal vagy a Menj tovább. A Menj tovább című dalt úgy játsszuk majd most Vácon, hogy Tunyogi Péter fogja énekelni. Szegény már nincs közöttünk, pont 10 éve, hogy meghalt, viszont a hangját megőriztük. Ahogy Freddie Mercury emlékét őrzi a Queen, mi úgy őrizzük Tunyogi Péter emlékét, úgyhogy a Menj tovább című dalt Péter fogja énekelni, a zenekar pedig élőben fogja kísérni, ami egy elég komoly technikai bravúr.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

– Mikor jelent meg legutóbb új lemezük?

– Folyamatosan készítjük az új lemezeinket, tavaly októberben készült el a Vándorvér című lemezünk utoljára, ennek a turnéját játsszuk az idén végig mindenhol az országban. Természetesen erről az albumunkról is hallhatnak majd dalokat az idei váci koncerten.

– Miután lezajlik a koncert utána a rajongóknak lesz lehetősége közös képet készíteni önökkel vagy inkább elzárkóznak az ilyesmitől?

– Lehet majd közös képet készíteni, hiszen minden egyes koncert után kimegyünk és dedikálunk a közönségnek. Most például Budapesten volt egy olyan koncertünk, ami után több mint egy órán keresztül álltunk a rajongók rendelkezésére. Folyamatosan jöttek, hogy írjuk alá a régi relikviákat, lemezeket, CD-ket, fotókat, amiket őrizgetnek. Erre mi mindig nagyon sok időt szánunk, nekünk az életben a mai napig a közönség a legfontosabb, hogy meglegyen a velük való kontakt, és közösen éljük át velük az élményeket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments