Egyre népszerűbb az e-könyv és a hangoskönyv, de vezet a nyomtatott

A nagy nemzetközi könyvpiacokon közel félmilliárd nyomtatott könyvet vásároltak 2017-ben, az ismeretterjesztő könyvek globálisan maguk mögé utasítják az irodalmi műveket, ugyanakkor erős a gyermekirodalom is. 

Nincs ok panaszra a Gutenberg-galaxisban: 2017-ben az Egyesült Királyságban a teljes lakosság kétharmada vásárolt könyvet, legtöbben saját maguk számára. A nyomtatott kiadványok toronymagasan a legnépszerűbb könyvformátumnak számítanak: tízből hatan hetente mélyednek el valamilyen irodalmi vagy non-fiction szövegben.

Naponta a lakosság harmada olvas. Alternatív könyvet, például e-könyvet tízből hárman olvasnak heti rendszerességgel, de jönnek föl a különféle hangoskönyvek is, amelyekkel minden hetedik brit szórakoztatja magát hetente.

A puha- és keményfedeles könyvek fedik le a teljes könyvpiac kétharmadát, az e-könyvek részesedése 24 százalék. 2017-ben 85 millió e-könyvet vásároltak Angliában, 4 százalékkal kevesebbet, mint 2016-ban, közel 350 millió font értékben. Az e-könyv olvasótábora naponta hallgat vagy olvas különféle tartalmakat, és leginkább a nők szeretik a formátumot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

Ha már e-könyv: a klasszikus e-book olvasók mellé felkéredzkedett a tablet és okostelefon is, különösen a fiatalabb fogyasztók körében: tableten olvas a 25-44-es korosztály közel fele. A hatvan év fölöttiek maradnak az e-olvasónál, a megvásárolt e-könyvek háromnegyedét ezen olvassák.

A magyar piacon tavaly az egyik legnépszerűbb szerző egy váci hölgy volt. Borsa Brown könyveit sok ezren vásárolták meg és ezzel a legolvasottabb bestsellerek listáján is élben van.


Szeretnénk megismerni a véleményed munkánkról. Kérünk, válaszolj kérdéseinkre!

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments