Idei Vigalom: könnyű, komoly, szórakoztató

A Váci Világi Vigalom a város és a Dunakanyar egyik legrangosabb kulturális eseménye, amely több mint negyed évszázados múlttal rendelkezik. A Madách Imre Művelődési Központ szervezésében hamarosan, július 20-22. között megrendezésre kerülő összművészeti fesztivál igazi közösségi élmény, mely az ország minden tájáról vonzza a látogatókat – hangzott el a kedden a városházán megtartott sajtótájékoztatón.

Retzler Péter, a főszervező Madách Imre Művelődési Központ igazgatója és munkatársa, Borossa Zsóka elmondták: a négy színpadon zajló koncerteken kívül számos kísérőprogram, templomi hangverseny, színházi előadás, képzőművészeti kiállítás, színvonalas gyerekműsor, kézműves és játszóházi foglalkozás, és egyéb látványos elem szerepel a műsorkínálatban.

Központi Gyógyszertár Vác

A programkínálatot igényes vásári forgatag, változatos és bőséges gasztronómiai és kézműves termékek kínálata teszi teljessé.

A fesztivál ebben az évben is eleget tesz a 2010-ben elnyert Kultúra Magyar Városa titulussal járó elvárásoknak, így a méltán ismert és elismert sztárművészek produkcióinak egész sorát élvezheti a közönség. A Duna-parti nagyszínpadon szombaton ad koncertet a rendezvény kiemelt vendége a legendás Uriah Heep alapító tagja, a billentyűs és zeneszerző, Ken Hensley, a Cry Free kíséretében. Őt követi a magyar rockzene egyik ikonikus zenekara, a P. Mobil egykori tagjaiból alakult Mobilmánia Vikidál Gyulával, a főtéren pedig Varga Miklós és a Band lép színpadra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

A három nap programkínálatában szerepel még többek között az Amigod, a Wellhello, a Kaláka, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, a Stardust, az AK26, valamint az Irigy Hónaljmirigy teljes csapata is.

A vasárnap a jazz szerelmeseié. E rendkívül sokszínű műfaj jeles képviselőinek előadásaihoz az a ma már Pannónia Házként ismert múzeum igen hangulatos udvara ad otthon, amely a reformkorban vendégfogadóként, uradalmi kocsmaként működött, és ahol megfordult Petőfi Sándor és barátja, a tintásüvegről híressé vált Megyeri Károly is.

Az estét a Rák Béla Combo nevű formáció nyitja, melyet az Artisjus és a Duna TV Magyar Csillagok díjas gitárművésze, ifjabb Rák Béla alapított 2004-ben. Őket egy fiatal virtuózokból álló csapat követi, a D.A.S. Trio, amely jazz-fusion zenét játszik izgalmas zenei elemek kombinálásával. A továbbiakban fellép még a Trio Áfium, melynek tagjai: Lachegyi Máté – zongora, Baksa Péter – nagybőgő, Krommer Balázs – dob, valamint a koncertsorozat záróakkordjaként a Rafael Márió Trio Fehér Lilivel kiegészülve, akik egy különleges, lendületes estére készülnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

A Váci Világi Vigalom műsorkínálatát számos kísérőprogram is színesíti, melyek között látványos bemutatók és civil szervezetek is megjelennek. A szórakozás, kikapcsolódás élményét pedig színvonalas sörsátor és gasztronómiai kínálat teszi teljessé. A háromnapos rendezvénysorozatot a hagyományoknak megfelelően vasárnap este tűzijáték zárja. A fesztivál minden programja ingyenesen látogatható.

A részletes program elérhető a rendezvény honlapján és a művelődési központ weboldalán is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments