Telepíts napelemeket, befektetésnek sem rossz

Befektetésnek is jó a háztartási napelem-rendszer kiépítése – mondta Kiss Ernő, a Magyar Napelem, Napkollektor Szövetség elnöke az Inforádió Energia Világ című műsorában. A minap ugyanis Kaderják Péter, energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára jelezte: a kormány célja, hogy a ciklus végére két-háromszorosára növekedjen a háztartási méretű kiserőművek beépített napelemes kapacitása.

Vácott is egyre több  háztetőn látunk napelemeket és a térségünkben is egyre több cég jelenik meg, amelyek ezek telepítésével, karbantartásával foglalkoznak. A befektetés akár nyolc-tíz év alatt megtérülhet.

Központi Gyógyszertár Vác

Jelenleg közel húszezer háztartásban van napelemes rendszer, ezek teljesítménye átlagosan 8,7 kilowatt. A lakossági és a kisvállalati szektor folyamatosan bővül, minden évben hozzávetőlegesen 10 ezer háztartással nő ez a szegmens – mondta Kiss Ernő. 

A napelemes rendszerek megtérülése elég jó, ezért a szakember szerint mindenki számára élhető alternatíva, hogy a villanyszámla helyett inkább a napelemes rendszert fizesse, főleg, hogy most nulla százalékos hitelek rendelkezésre állnak akár a kkv szektornak, akár a lakossági piacnak
– hangsúlyozta Kiss Ernő. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments