Apor főiskola: ha valóban tanulni szeretnél, nézz körül náluk

Ezek a hetek, napok nagy izgalmakkal telnek a felvételiző fiatalok és szüleik, ismerőseik körében. A ponthúzás, amikor is kiderül, hogy sikerült-e felvételt nyerni a megjelölt intézmények valamelyikébe, sorsdöntő lehet sok fiatal számára. A modern technikai eszközöknek köszönhetően már azonnal, akár sms-ben értesülhettek róla a diákok, hogy hol fogják folytatni a tanulmányaikat szeptembertől.

Mivel a jelentkezők száma mindig több, mint amennyit fel tudnak venni az intézmények, így mindig lesznek sokan, akiknek csalódást okoz a bűvös pontszám kihirdetése. Szerencsére azonban van lehetőség, hogy újabb utakat keressenek az elutasításban részesülők. Hiszen a választott hivatást többféleképpen is el lehet érni, a képzések különböző formái közül lehet az adott személynek legmegfelelőbbet kiválasztani.

Mindannyiunknak a legdrágább az ideje. Ha pazarlóan, haszontalanul töltjük, azt már sohasem fogjuk tudni visszahozni, viszont értelmes felhasználásával gazdagodhatunk, fejlődhetünk. Egy családias, inspiráló közösségben nemcsak a tárgyi tudás gyarapítására, hanem a személyiség fejlődésére is van lehetőség.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

„A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola szeretettel vár minden jelentkezőt, akit érdekel a pedagógiai vagy a hitéleti képzés. Alapképzési szakjainkon a csecsemőtől a 12 éves gyermek neveléséig minden korosztályhoz találunk képzési területet, de aki a nagyobb, vagy akár a felnőtt emberek megsegítésével szeretne foglalkozni, az is talál nálunk megfelelő szakot” – írják felhívásukban.

Konkrétan a csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus, tanító és szociálpedagógia szakok várják a BA képzési forma iránt érdeklődőket az intézményben, míg hitéleti területen a kántor és a katekéta-lelkipásztori munkatárs levelező szakok várják a jelentkezőket.

Mesterszakuk, a neveléstudományi MA szak a már BA diplomával rendelkezőket várja.

Óvodapedagógus és tanító szakon német, valamint cigány-roma nemzetiségi szakirányt is lehet választani. A nemzetiségi szakos, nappalis hallgatóik ingyenesen vehetik igénybe a kollégiumi szolgáltatásukat. Az idén először az óvodapedagógus képzésük angol nyelven is elérhető a levelező tagozaton. Mivel a kisgyermekkori nyelvoktatás egyre nagyobb jelentőséggel bír, egyre nagyobb szülői igény jelentkezik ezen a területen, így végzett hallgatóik válogathatnak az állásajánlatokban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Mindegyik szakon több lehetőség is van a tudományos életbe való bekapcsolódásra a különböző kutatóműhelyekben, ahol az oktatókkal együtt nemcsak az adott tudományt lehet alaposabban elsajátítani, hanem az oktatókkal is közvetlen személyes kapcsolat alakítható ki.

Az Erasmus lehetőséget teremt a külföldön folytatható tanulmányok végzésére is, más kultúrák megismerésére, új baráti kapcsolatok kiépítésére.

„Modern, állandóan fejlődő könyvtárunk a segítőkész kollégákkal együtt, hozzájárulnak a különböző szakirodalmak megismeréséhez, feldolgozásához. A HÖK (Hallgatói Önkormányzat) programjai gondoskodnak arról, hogy a nálunk töltött évek valóban élménydúsak, emlékezetesek maradjanak” – írják.

Gondolva a már pedagógus diplomával rendelkező, de fejlődni vágyó kollégákra is, továbbképzési szakjaik számos területen kínálnak lehetőséget a tanulásra, mindezt a vadonatúj, budapesti épületükben is felkínálva az érdeklődőknek. Szintén a budapesti campusukban folyik majd a neveléstudományi mesterképzésük, valamint OKJ-s képzések indítását is tervezik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

„Bármelyik képzési területünkről szívesen adunk további információkat az érdeklődőknek, e-mailben, telefonon vagy személyesen. Az elérhetőségek, más fontos adatok a képzésekről a főiskola honlapján megtalálhatóak: avkf.hu” – ajánlják a tanulni vágyók figyelmébe. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments