Főtéri behajtás: visszavonták az engedélyeket, újakat adnak ki

Visszavonták az összes behajtási engedélyt a főtérre és helyettük újakat adnak ki. A területen lakók egyszerűsített eljárásában megkapják, más mindenki szigorú elbíráslásra számíthat. A végső szót a polgármester mondja ki – hangzott el a szerdán délelőtt a városházán megtartott sajtótájékoztatón, amelyen Fördős Attila a polgármesteri hivatalban folyó legfontosabb ügyekről beszélt.

A városvezető elmondta: a teret a nemrég üzembe helyezett süllyedő kapukkal teljesen lezárták. Ezzel egy időben minden korábbi behajtási engedély érvényét vesztette és az újakat csak ő hagyhatja jóvá a közterület-felügyelettel való előzetes konzultáció után.

Hogy ez a lépés nagyon is indokolt volt, arra a polgármester példaként említette, hogy volt olyan cég, amely csaknem másfél tucat és olyan intézmény, amely több mint száz autóra szeretett volna behajtási engedélyt kérni. Minden esetben csak egy-egy jármű esetében találták indokoltnak a kérelmet – hangzott el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Az új rendszer már mérni tudja a bent tartózkodás idejét is. A helyi rendelet erre harminc percig ad lehetőséget, ezt a közterület-felügyelők ellenőrzik majd. Aki ennél tovább parkol, egy-két esetben csak felszólítást kap, de ha rendszeresen figyelmen kívül hagyja a szabályokat, visszavonják tőle a behajtási engedélyt. A harminc perces szabály a főtéren lakókra is vonatkozik.

Fördős Attila a behajtási engedélyek visszavonásáról

Fördős Attila elmondta: üzembe helyezték a városi elektromos autótöltőket, amelyeknél 2-6 óra alatt lehet egy-egy kocsi akkumulátorait feltölteni. Az ezek számára kijelölt helyeken csak a töltés idején lehet parkolni. Az áram vételezése egyelőre ingyenes.

A Váci Világi Vigalmat értékelve a városvezető megjegyezte: több testvérvárosi delegációval is tárgyaltak és minden kapcsolatban sok a kedvező lehetőség. Vendégül láttunk egy lvivi delegációt Ukrajnából – a várost korábban Lvovnak és Lembergnek is hívták -, amellyel a további kulturális együttműködésről tárgyaltak. Lapunk kérdésére Fördős Attila azt mondta, nem volt szó testvérvárosi szerződésről. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments