Páholy, korszerű hangrendszer, új büfé és ruhatár – épül a színház

Kívülről nem látszik, de belül intenzív munka folyik. A terveknek megfelelően halad a Váci Dunakanyar Színház épületének átalakítása és az is erősen valószínű, hogy a kormány által biztosított 225 millió forint elegendő lesz arra, hogy néhány hét múlva már egy teljesen megújult, korszerű színházban tapsoljon a közönség a produkciók végén.

Csütörtökön délután Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, városunk országgyűlési képviselője kereste fel az építkezés helyszínét és Kis Domonkos Márk színi igazgató kíséretében járta körbe a belső helyszíneket. A teljesen lecsupaszított falak között már felsejlik a végső forma, jól látszik, hogy a színház ismét kap erkélyt páholyokkal. Az igazgató elmondta, hogy kétszer nyolc személyes páholyok lesznek és fent kap helyet a műszaki pult is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
"Gyalogátkelőhelyet szeretnénk Vácon a Kosdi útra"

Az emeleti rész alá helyezik majd át a büfét, a helyén maradó jegypénztár mellett az utcafronton alakítják ki az új ruhatárat. Teljesen megújul az elektromos hálózat és egy, a “Madách színház szintjével vetekedő” hangtechnikát szerelnek fel.

Rétvári Bence a Váci Napló kérdésére elmondta: a kormány által a tervezésre adott 20 millió forinton túl a 225 millió forint is rendelkezésre áll. Az összeg mintegy kétharmadát már átutalták a színház számlájára, a többit pedig a beruházás előrehaladásának ütemében hívhatják le.

Kis Domonkos Márk lapunknak azt mondta, szeptember végére tervezik a nyitó előadást. Molnár Ferenc: Az ördög című darabját 29-én 19 órára már meg is hirdették. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!