DULÁTE születésnap tortával és stand up comedyvel

Szombaton ünnepelte a Dunakanyari Látássérültek Egyesülete a szervezet alapításának negyvenedik évfordulóját. Méghozzá nem is akárhogyan: tortával és stand up kabaréval. 

Az egyesület 1978 óta szolgálja a működési területén: a dunakeszi, a szobi és a váci járások településein élő látássérülteket, családjaikat és más érdeklődőket. 2005 óta a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete Váci Irodájának feladatait is ellátják.

A jeles ünnepen Okos Levente elnök köszöntötte a tagokat és a vendégeket. A város nevében Mokánszky Zoltán alpolgármester fejezte ki elismerését azért az áldozatos munkáért, amellyel a szervezet a rászoruló embereket segíti. Felajánlotta a városvezetés és az önkormányzat további segítségét és kérte, hogy ha bármilyen problémája van az egyesületnek, forduljanak hozzá.

Okos Levente elnök, megköszönve a város támogatását, hiszen 1984 óta az önkormányzat segítségével működtetik Földváry téri irodájukat, kiemelte: nagyon sokoldalú tevékenységet folytatnak. Egyrészt segítik az embereket, hogy önállóan is teljes életet élhessenek, másrészt a munka világában való eligazodáshoz is támogatást nyújtanak. Az elnök megemlékezett arról, hogy az alapítás Nagy László, az első elnök nevéhez fűződik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Fodor Ágnes, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy a váci szervezet a szolidaritás szigetén működik, s ezt nap mint nap érzékelik. A polgárok nyitottak és rendszeresen támogatják a rászoruló embereket. Ma is a foglalkoztatás az egyik legnagyobb probléma a vak és gyengénlátó emberek életében, de sok a pozitív változás. Befejezésül megköszönte a korábbi vezetők, Mundi Mártonné, dr. Miski Anikó, illetve a jelenlegi elnök, Okos Levente tevékenységét.

A köszöntők utáni műsorblokkban mindjárt az elején egy stand up comedy előadásra került sor. Sulyok Pétert már az egész ország ismeri, s ő az egyetlen vak ember, aki a legnagyobb színpadokon is fellép.

Sulyok Péter előadásának részlete

A nagy tapssal kísért előadás után Tóth Viki énekelt a publikumnak nagyon szép dalokat, amiért ugyancsak hosszan tartó taps volt a jutalma.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

Az ünnepségen – amelyen ott volt Matkovich Ilona (SZAVAD) és Kászonyi Károly (Jobbik) önkormányzati képviselő is – befejezésül felvágták a szülinapi tortát majd baráti beszélgetésre került sor. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments