Hálaadó zarándoklat indul Nagyorosziból a Hétkápolna búcsújára

Immár hetedik alkalommal indul el a Mária Út Egyesület által szervezett gyalogos zarándoklat a váci Hétkápolna búcsújára, az idei évben kiterjesztett szakaszon. Nagyoroszitól Szentkút Mária Kegyhelyig, Szentkút Mária kegyhelytől Vác Mária Kegyhelyig, végig a Mária Úton fognak haladni a zarándokok, ezzel tovább erősítve az amúgy is nagy hagyományokkal rendelkező búcsújárást az ország egyik legvallásosabb térségében.

Ez a szakasz is része annak a közel ezernégyszáz kilométeres zarándokútnak, amely Mariazell és Csíksomlyó, valamint Czestochowa és Medjugore között köti össze a Mária kegyhelyeket.

Mindenkinek személyes az indíttatása, hogy miért indul el egy ilyen útra. Akár hívő, akár nem. Akár elhívott, akár érdeklődő, mindenképp kap valamit ettől az úttól. Megismerheti a gyönyörű Cserhátot. Találkozhat az itt élő emberekkel, megtapasztalhatja vendégszeretetüket, közvetlenségüket. Rálelhet valamire, ami eddig ismeretlen volt számára, lehetőséget kap az elmélyülésre – hívják fel a figyelmet a szervezők.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Indulás szeptember 10-én Nagyorosziból, érkezés szeptember 16- án Vácra, a Hétkápolnához. A búcsús szentmise 18 órakor kezdődik. Részletes információ és jelentkezés a Mária Út honlapján olvasható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments