Kezdeményezték a Garam és a Vág utca egyirányúsítását

Korábban kérelem érkezett az önkormányzathoz, hogy van-e lehetőség a Vág utca és a Garam utca egyirányúsítására, a megnövekedett járműforgalom és a gyalogosok biztonsága érdekében. Az utcákban az útburkolatok szélessége, a járdák hiánya, valamint a garázsok beállási lehetőségei miatt az utcák egyirányúvá tétele indokolt lehet. A városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság keddi ülésén döntést hozott a témában.

A Vág utcai lakosok nevében Szentpétery Tamás írt korábban levelet a polgármesteri hivatalnak.

„A levél írásának az az oka, hogy a mai világra jellemző közúti járműforgalom megnövekedésével, az utcában élő gyalogosok biztonsága egyre veszélyesebbé vált. Az épületsor közt csak autók részére van út, hely hiány miatt járdák nincsenek. Mindkét irányban ilyen kis úton járnak az autók, és a gyalogosok. Sok az idős felnőtt és a kisgyerek.

Tudjuk, hogy az adott területviszonyokat nem lehet megváltoztatni, viszont az utca egyirányúsításával a jelenlegi kaotikus állapot elkerülhető lenne. Példaként látható a sokkal jobb területi viszonyokkal rendelkező Erzsébet utca vagy a Burgundia utca. Kérdésünk: van-e lehetőség a Vág és a Garam utca egyirányúsítására?” – írta Szentpétery Tamás.

A bizottság elé került előterjesztésben a Deákné dr. Szarka Anita jegyző azt írta: a Váci Hulladékgazdálkodási Kft. javaslata alapján a Vág utca a Naszály utca felől, a Garam utca pedig a Cserhát utca felől legyen egyirányú. A forgalmi rend változása építési beavatkozást nem igényel.

A grémium kedden vita nélkül, egyhangúlag támogatta a kérését, ám a végső szót a képviselőtestület mondja majd ki, várhatóan a következő, szeptemberi soros ülésén. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments