Mária napi búcsú és vásártéri salátafesztivál a hétvégén

A hét végén rendezik városunkban az immár hagyományos Mária napi búcsút, amely az egyik legnagyobb vallási rendezvény Vácott. Ilyenkor nagyon sokan vesznek részt a különböző programokon vidékről is, sőt zarándoklatot is szerveztek. A búcsúhoz kapcsolódva a Vásártéren számos rendezvényre kerül sor.

Szeptember 15-én és 16-án lesz a Vác-Hétkápolnai, Szűz Mária nevének szentelt kegyhely búcsúja. A kegytemplomnál szombaton 18 órakor és vasárnap 10 órakor tartanak szentmisét. Vasárnap délelőtt 9 órakor a székesegyház elöl indul a gyalogos zarándoklat az ünnepi szentmisére a kegytemplomhoz.

Részletes program

Szeptember 15. szombat:
18.00 Szentmise – Dr. Varga Lajos segédpüspök atya
19.20 Szűz Mária köszöntők a kegytemplomban
20.00 Akathisztosz a legszentebb Istenszülőhöz
21.00 Vesperás
22.00 Gyertyás Rózsafüzér a kápolnák mentén
24.00 Szentmise, utána
01.00 Virrasztás a kegytemplomban reggelig.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Szeptember 16. vasárnap:
8.00 Görög katolikus Szent Liturgia
9.00 Ünnepi körmenet a Székesegyháztól
10.00 Szentmise – Dr. Beer Miklós megyéspüspök atya

Ugyancsak a hétvégén rendezik Vácott a szombaton nyíló és egy hétig tartó országos Ars Sacra Fesztivál keretében a programokat. Ezeknek egyik legvonzóbbnak tűnő eleme lesz az a séta, amely szombaton 15 órakor indul a főtérről a Fehérek templomától Cservenák Péter, a Váci Városvédők és Városszépítők Egyesülete elnökének vezetésével. A résztvevők a másfél órásra tervezett együttlét alatt megismerkedhetnek a belváros szakrális épületeivel, azok történetével.

Szombaton a Váci Piac Kft a Vásártéren salátafesztivált rendez. A 10 órakor kezdődő rendezvényen a versenyzők nagyon sok féle ízű és illatú salátát készítenek el, amelyeket egy zsűri értékel. Nevezési díj nincs, de a részvételhez szeptember 14-ig előzetesen regisztrálni kell a vacipiackft@invitel.hu címen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Az eredményhirdetésre a tervek szerint 13 órakor kerül sor.

Emellett a Vásártéren lesznek kulturális programok is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments