Vox Humana 80: egy különleges koncert a templomban

Vox Humana Énekkar – mára már fogalommá vált név Vácon és – túlzás nélkül állítható, hogy – országosan is. Sokan és sokszor megemlékeztek már a 80 év kapcsán a sikerekben bővelkedő múltról és a kihívásokkal teli jelenről is. Arról azonban talán kevesebb szó esett, mit is jelent számunkra, tagok számára ez az évforduló, mit jelent a “voxos lét” – írja a Váci Naplónak Sándor Bence karnagy.

„Voxosnak lenni hobbi és életforma: történelmi korszakokon, sikereken és megpróbáltatásokon átívelő lelkesedés a zene és egymás iránt.

A  szabadidő eltöltésének különleges formája, magával ragadó kikapcsolódás. Itt nem egyéni érdekek megvalósítása a cél, hanem a közös zenélés, alkotás, értékteremtés. Az elidegenedés korában a Vox egy csodálatos közösség, amely számtalan élménnyel és emlékkel ajándékoz meg mindnyájunkat, legyen szó külföldi útról vagy váci fellépésről, évadnyitó bográcsozásról vagy közös farsangról. Az  együtt éneklés szeretetén túl összetart minket az évek, évtizedek óta tartó barátság vagy éppen az itt kialakult családi kötelék is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

A voxos lét láthatatlanul szövi át mindennapjainkat, és hamarosan azon kapjuk magunkat, hogy a koncertnaptárhoz vagy éppen a közös programokhoz igazítjuk a családi nyaralást, a szabadságot, a külföldi utat és a munkahelyi beosztást is.

A Vox jelen van életünk minden fontos eseményén. Elballagtatja a fiatalokat és férjhez adja a lányokat. Együtt izgul a kismamákkal, és szeretetével halmozza el az újdonsült szülőket, nagyszülőket. Olyan hely, ahova visszavágyunk a kollégiumból és külföldről is. Egy társaság, amely örömmel köszönti és fogadja be az újakat, és nehéz szívvel búcsúztatja a régieket. Támogató közösség, amelyre támaszkodhatsz a betegségben és amely megtart a gyászban.

Szerencsésnek érzem magam, hogy a tagja lehetek.

Ez a közösség a 2018-as évet a 80. születésnap ünneplésének szenteli. Két nagysikerű jubileumi koncert után szeptember 29-én a Fehérek templomában szólaltatjuk meg Mendelssohn II. (B-dúr) szimfóniáját, a Lobgesangot, vagyis Dicsőítő éneket. A zenekarra, kórusra és három énekes szólistára írt impozáns kantátaszimfónia nagy előadói apparátust és kivételes érzékenységet igényel, éppen ezért ritkán hallható koncerttermekben. A maga műfajában a legjobbak közé tartozik, különleges élmény előadóknak és a hallgatóságnak egyaránt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A Vác Civitas Szimfonikus Zenekarral együtt  szeretettel várunk minden érdeklődőt a Filharmónia bérlet évadnyitó hangversenyén! ‘Nun danket alle Gott! – Jer, dicsérjük Istent!” – invitálja a közönséget Sándor Bence. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments