A polgármesteri hivatal negyedszer lett családbarát munkahely

Csak az elmúlt évben számos lehetőséget biztosított az önkormányzat a családos dolgozóknak. Az iskolázásban anyagi támogatást és munkaidő kedvezményt is kaphattak a kisgyermekes szülők. Sikeres volt a korábbi években a dolgozók körében az országban egyedülálló kedvezmény, a pünkösd kedd, mint fizetett szabadnap is, így négy napot tölthettek együtt a családok. Legutóbb már a húsvét utáni keddel bővült az együtt töltött ünnepnapok száma – mondta Deákné dr. Szarka Anita jegyző a szerdai sajtótájékoztatón a városházán.

Vác Város Önkormányzata egyebek mellett a családbarát környezet megteremésének érdekében a gyermekvállalással járó anyagi terheket is próbálja folyamatosan csökkenteni. Így például a beiskolázási támogatás mellett a gyermekétkeztetési díj meghatározásánál még a lakástörlesztő hitel havi díja is számít, csökkentő tényezőként. Emellett ingyenes a menningococcus védőoltás és a bárányhimlő elleni védőoltás is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A különböző programokkal a kultúra, a sport és a szórakozás is teret kaphat a munkavállalók és családtagjaik életében. Különböző táborok és kulturális rendezvények, teljeskörű foglalkozások biztosítanak kedvező időtöltést és fejlődést a szünetekben is.

A jövőben is várható a rugalmas munkaszervezés, amely későbbi munkakezdést biztosít az anyukáknak. Iskolakezdési támogatással, illetve strandbérlettel az anyagi terhek csökkentése és a szünidei programok biztosítása is cél, erről is beszélt Deákné dr. Szarka Anita a díjátadó után Budapesten.

Az idei tervek között szerepel a pünkösd kedd folytatása, a húsvét kedd bevezetése és wellness hétvége biztosítása három család számára. Továbbá ösztöndíj-támogatással, színházbérlettel, különböző képzésekkel, karácsonyi ajándékcsomaggal is azt szeretné elérni az önkormányzata, hogy a munkahely és a család egymást harmóniában egészítsék ki a dolgozók életében – mondta Deákné dr. Szarka Anita.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A munka és magánélet összeegyeztetése, a kötelezettségek összehangolása, a családbarát munkahelyek kialakítása és fejlesztése a célja a Családbarát Munkahely pályázatnak, amelyen immár negyedszer érdemelte ki az elismerést Vác Város Önkormányzata. Ezzel a címmel másfél millió forint támogatás is jár a tervezett programok megvalósítására, a kedvezmények bevezetésére.

Idén a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ is díjat kapott. Az intézmény másodszor érdemelte ki a Családbarát Munkahely elismerést.

A sajtótájékoztatón Fördős Attila polgármester ehhez még hozzátette: a közalkalmazotti bértábla által meghatározott összegek évek óta nem változtak, így egy középfokú végzettségű, több éve a városházán dolgozó munkatárs bruttó bére mintegy 130 ezer forint lenne, de a minimálbér ennél magasabb, ezért ezt kell kifizetni. Ám a város az elmúlt években saját forrásból mégis tudta, ha csak kis mértékben is, de emelni a fizetéseket, így senkit sem foglalkoztatnak minimálbéren. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments