„A Facebook és a Google veszélyt jelent a demokráciára”

Fenyegetést jelentenek a nyilvánosságra a nagy internetes platformok – mondta az Euronews-nak a kérdés szakértője, Jonathan Taplin. Az amerikai író szerint ezek az oldalak a hamis hírek terjedésének legfőbb okai. A jelenség a jövő évi európai parlamenti választást is fenyegeti.

„Szerintem a Facebook, a Google, a Youtube és a Twitter valódi veszélyt jelent a demokráciára, hiszen ezeken terjednek a hamis hírek. A mesterséges intelligencia terjedése miatt pedig sokkal rosszabb lehet majd a helyzet. Egyszerűen semmit nem hihetünk majd el mindaddig, amíg nem oldjuk meg ezt a problémát” – mondta Jonathan Taplin.

Az író szerint a legnagyobb gond az óriáscégek monopolhelyzete a saját piacukon. Eddig egyedül a Facebook lépett érdemben.

„A Facebook legalább tett értékelhető lépéseket a saját platformja kitakarítására. A francia választások előtt 30 ezer hamis profilt töröltek. Az Egyesült Államokban pedig az elmúlt két hónapban egymillió ilyen adatlapot szüntettek meg. Ez csak a kezdet” – mondta a szakértő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

Taplin szerint az Európai Unió adatvédelmi szabályai például szolgálhatnak az Egyesült Államok számára. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments