A hóeltakarításban is segítenek a váci fogvatartottak

A hóhelyzetre tekintettel a hazai büntetés-végrehajtási intézetek fogvatartottjai jóvátételi munka keretében siettek a városok segítségére. A hó eltakarításában jelenleg a Havat takarítanak a rabok Váci Fegyház és Börtön mellett a budapesti, a miskolci és a tiszalöki börtön nyújt segítséget, de amennyiben a továbbiakban is jelentős mennyiségű hó esik, akkor az ország többi intézete is csatlakozik a kezdeményezéshez.

A jóvátételi munka a fogvatartottakat felelősségvállalásra ösztönzi, igyekeznek valamit visszaadni abból, amit bűncselekményükkel „elvettek” a társadalomtól. Az elítéltek szívesen vállalják a munkát, segít nekik abban, hogy a társadalom hasznos tagjának érezzék magukat, hogy csökkenjen a bűncselekményük miatt a társadalom irányába érzett szégyenérzet, bűntudat, illetve változatosságot is hoz a bezárva töltött mindennapokba a kinti munka.

Minden hazai intézetnek van jóvátételi programja, amelynek keretében elsősorban közintézményeknek – iskoláknak, óvodáknak, kórházaknak, bíróságoknak, idősek otthonának – igyekeznek munkájukkal segíteni: takarítanak, felújítanak vagy éppen havat takarítanak, mikor mire van szükség éppen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments