Hétfői rendkívüli ülés ellenzéki kezdeményezésre

Rendkívüli ülést tart hétfőn a képviselőtestület. A tanácskozást, mint ahogy korábban azt bejelentették, az ellenzéki képviselők – Kászonyi Károly (Jobbik), Matkovich Ilona (SZAVAD), dr. Bóth János (MSZP), Kiss Zsolt (MSZP), Ferjancsics László (Lokálpatrióták) és Krauze István (DK) – kezdeményezték a rabszolgatörvényként elhíresült jogszabály helyi alkalmazásával kapcsolatban. 

Az ülést a jogszabályoknak megfelelően Fördős Attila polgármester hívta össze. A kiküldött meghívó szerint a rendkívüliség indoka, hogy a „2019. január 1-jén hatályba lépő munkaidő-szervezéssel és a munkaerő-kölcsönzés minimális kölcsönzési díjával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2018. évi CXVI. törvény  értelmében jelentősen módosulnak a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény azon szakaszai, amelyek a túlóra szabályozásáról és a munkaidőkeretről szólnak. Annak érdekében, hogy a 100 %-os önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok munkavállalóit ne sújthassa a törvényváltozás, szükséges, hogy a tulajdonos önkormányzat mihamarabb olyan értelmű utasítást fogadjon el határozatként, amelyben megtiltja a 2018. évi CXVI. törvény adta lehetőségek alkalmazását a túlóraszám és a munkaidőkeret emelése tekintetében”.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

Az ülésnek, amely 17 órakor kezdődik, mindössze két napirendi pontja lesz:

  1. Utasítás a munka törvénykönyvének módosításával kapcsolatban a 100 %-os önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok vezető tisztségviselőinek.
  2. Egyebek.

Az első napirendi ponthoz a kezdeményező ellenzéki képviselők készítettek egy előterjesztést.

Az ülés nyilvános, azon bármely polgár hallgatóként részt vehet. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments