Hideg hajnalok és erős szél várható a következő napokban

Az új év első napján kezdetben nyugaton eshet vegyes halmazállapotú csapadék, napközben északnyugaton többnyire eső, északon havas eső, hó, néhol ónos eső alakulhat ki. Sok felhő lesz az égen, valamivel naposabb időre a délnyugaton élők készülhetünk. Többfelé megélénkül a délnyugati szél. Fagyos hajnal után napközben 1-6 fok várható. Estétől egyre többfelé várható eső, keleten, északkeleten havas eső, hó is. Melegfronti hatásra számíthatunk – írja az Időkép.

Szerdán markáns hidegfront vonul át, sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. A felhőátvonulásokból elszórtan alakulhat ki zápor, hózápor. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul.

Csütörtökön is szeles marad az idő. Kisebb havazás, hózáporok több helyen alakulhatnak ki. Az erős északnyugati szelet a Dunántúlon kísérhetik viharos lökések. Hajnalban -5, -1, kora délután -2, +2 fok várható.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Pénteken a változóan-felhős idő mellett elszórt hózáporok, kisebb havazás továbbra is előfordulhat. Az északias szél többfelé erős, az Alpokalján viharos lehet. Már csípősebb reggelre ébredhetünk és napközben is fagypont körül alakulhat a hőmérséklet. A folytatásban is fagyos időre van kilátás. A legújabb számítások szerint szombaton akár nagyobb havazás is érkezhet. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments