Rendkívüli közgyűlést kezdeményez a megyében a Jobbik

A Jobbik a Pest Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi – olvasható Fehér Zsolt, a Jobbik Pest megyei frakcióvezetőjének, a párt váci elnökének és Varga Zoltán Péter megyei elnöknek a közleményében. „Előterjesztésünkben arra teszünk javaslatot, hogy Pest Megye Önkormányzata adjon tulajdonosi utasítást a 100 százalékos önkormányzati tulajdonában álló gazdasági társaság vezető tisztségviselőjének, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvény rendelkezéseit, továbbá keresse meg valamennyi, Pest megyében működő helyi önkormányzatot és kérje fel őket, hogy azok is hozzanak hasonló döntést” – írják.

Mint ismert, az Országgyűlés 2018. december 12-én, vitatott körülmények között elfogadta a munka törvénykönyvének módosítását, mely a köztudatba „rabszolgatörvény” néven került be. Ennek eredményeként a magyarországi munkavállalók az eddiginél is kiszolgáltatottabb helyzetbe kerülnek: 2019. január 1-től 250 óráról 400 órára emelkedik az egy évben elrendelhető túlóra mértéke, 1 évről 3 évre növekedik a munkaidőkeret maximális időtartama, valamint 12 hónap átlagában heti 48 órára emelhető a rendes munkaidő maximális mértéke.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

„A jogszabály legnagyobb hibája, hogy fentiekre lehetőséget teremt, azaz az esetleg romló munkaerőpiaci helyzetben is lehetősége lesz a munkáltatóknak arra, hogy zsarolással, félelemkeltéssel bírják rá a munkavállalókat az önkéntesnek hazudott túlmunkára” – érvelnek a kezdeményezés mellett a Jobbik megyei politikusai. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments