Az Év Levéltára díjat kap majd a városi levéltár

A Vác Városi Levéltárnak ítélte 2018-ban végzett munkája alapján az Év Levéltára díjat a Magyar Levéltárosok Egyesülete. Az elismerést február 22-én adják majd át ünnepélyes keretek között. Az Év Levéltára díjat 2012-ben alapították, s évente kerül kiosztásra. Az elmúlt évben kiemelkedő szakmai tevékenységet végző magyarországi levéltári intézmény elismerését szolgálja.

A díj elnyerésére az egyesület évente pályázatot ír ki, amelyre az intézmények a tervezett rendezvények programtervével pályázhatnak. A díjazott intézmény ugyanis a díjjal együtt egy keretösszeget kap, amely egyrészt a díjátadó és egyben a díjazott levéltár szakmai munkáját innovatív módon bemutató rendezvényre, másrészt egyéb pedagógiai és közművelődési programokra fordítható.

A pályázatokat a Magyar Levéltárosok Egyesülete elnöksége által felkért, az egyesület egykori elnökeiből álló szakmai zsűri bírálja el a vezető levéltári szakfelügyelő írásbeli véleményének figyelembe vételével. A pályázat elbírálásánál előnyben részesítik az innovatív megoldásokat alkalmazó, az infokommunikációs lehetőségeket kihasználó, közönségbarát, költséghatékony programokat és fejlesztéseket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

2018. december 4-én a Magyar Levéltárosok Egyesülete választmánya úgy döntött, hogy 2018-tól kezdve páros években egy kisebb levéltárat – a települési önkormányzatok, köztestületek, közalapítványok, felsőoktatási és egyházi intézmények levéltárai, a nyilvános magánlevéltárak, valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Levéltár közül -, páratlan években pedig egy nagyobb levéltárat – a Magyar Nemzeti Levéltár taglevéltárai, Budapest Főváros Levéltára, Hadtörténelmi Levéltár közül – díjaznak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments