Hatodik próbálkozásra győzelem – a két Dani nélkül

Hatodik próbálkozásra saját stadionjában már sikerült begyűjtenie a három pontot a Vác FC-nek a labdarúgó NB II-ben. Mint ismeretes, a mieink két és fél év albérleti szereplés után tavaly november elején tértek vissza a váci stadionba, ahol eddig öt döntetlent értek el, sorrendben a Békéscsaba, a Kaposvár, a Balmazújváros, a Dorog és a Gyirmót ellen. Nagyon kellett tehát a hazai győzelem és ez a vasárnap délutáni, Mosonmagyaróvár elleni találkozón végre meg is született!

A mieink egyébként jó formában várták a találkozót, hiszen egy héttel korábban Putnokon 5–0-ra ütötték ki a Kazincbarcikát. Az viszont nem volt kedvező előjel, hogy a Barcika elleni találkozó végén kakaskodás miatt kiállított Kákonyi Dániel (aki két meccsről is hiányzik) és az öt sárga lapot begyűjtő Görgényi Dániel eltiltás miatt nem léphetett pályára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Kétszázötven néző előtt, hideg időben, nagy elánnal vetettük magunkat a küzdelembe. A 25. percben az egyik téli új szerzemény, Sóron Tibor még ziccerben a kapu fölé fejelt, azonban három perccel később már sikerült megszerezni a vezetést: egy jobboldali beadás után Sóron szedte össze a labdát, majd a mellette álló Csillag Dáriushoz passzolt, aki 14 méterről, laposan a bal alsóba bombázott.

A szünet után is kontrolláltuk a találkozót és a 71. percben jött is a második váci találat, nem is akármilyen! Varga Szabolcs jobboldali beadására Sóron Tibor robbant be középen és gyönyörű csukafejest küldött a bal felső sarokba! A hajrában a kiesés ellen küzdő kisalföldiek magukhoz tértek, a 85. percben Bartos Julián révén szépítettek, sőt, a 90. percben Kovalovszki Máté lövésénél közel álltak az egyenlítéshez is, de végül kiharcoltuk a sikert.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

„Értékes ez a győzelem, mert bizonyítottuk, hogy az előző fordulóban aratott sikerünk nem véletlen volt. Ezúttal is minden játékosom maximális hozzáállást tanúsított, mindenki koncentráltan futballozott, és a feladatára összpontosított” – értékelt a találkozó után a Váci Naplónak Horváth Károly vezetőedző.

A mieink legközelebb vasárnap 14:30-tól a Budaörssel csapnak össze, a budaörsiek ideiglenes otthonában, Tatabányán. Vácott legközelebb március 6-án, szerdán lépünk pályára, akkor a Nagy Tibor által irányított Cegléd érkezik a városi stadionba. Érdekes lesz az a meccs! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments