A Liget-takarításon Leontin atyára is emlékeznek

Az idén április 12-én pénteken és 13-án szombaton kerül sor az immár hagyományos Liget-takarításra. A program megvalósítása a Váci Környezeti Nevelési Program keretében történik, melyet Kovács József atyával, Mezei Helga főkertésszel közösen szerveznek Bíró György és barátai. Az összegyűlt hulladékok elszállítását a Váci Hulladékgazdálkodási Kft. ajánlotta fel.

A szokásoknak megfelelően pénteken az iskolákat, szombatra az iskolák mellett a város polgárait, civil szervezeteit várják. Találkozó mindkét napon a ligeti templom mellett 9 órakor.

A Ligetben az alábbi munkák várnak a résztvevőkre: szemétszedés, avargyűjtés, gereblyézés, növények metszése, a Millenniumi emlékkút kitakarítása, padok festése, a patakmeder tisztítása.

A munkához a szervezők biztosítanak szemetes zsákokat, kesztyűket és kerti szerszámokat korlátozott mennyiségben, ezért kérik, hogy a résztvevők, amennyiben tudnak, hozzanak magukkal metszőollót, gereblyét és egyéb kerti szerszámokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Akik szeretnének emlékezni Stella Leontin atyára, a Liget legendás hírű lelkipásztorára, azok április 13-án, szombaton délelőtt 9 órakor találkoznak majd a Hétkápolna templom előtt. „Szeretnénk elültetni az atya emlékére egy szomorúfűz fát a templomkertben és Sztankó Attila atyával együtt emlékezni” – mondta lapunknak Bíró György. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!