Hetente legalább fél órát sétálgass a temetőben

Pilát Gábor az elmúlt húsz évben közel 33 ezer embert képzett értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeken, továbbá több mint 8 éve tart személyes coaching-ot, azaz terepmunkát az üzleti szférában. Nemrég egy érdekes írás jelent meg a tollából a napidoktor.hu oldalon Lassíts az iramon! Ne legyél frusztrált! címmel. Megszívlelendő tanácsokat olvashatnak.

Rossz alapanyagokból nem fogsz tudni finom vacsorát készíteni. Nem jó állapotban lévő, frusztrált embereknek nem lesz kielégítő a párkapcsolatuk sem. Tehát akkor mi a megoldás? Ne legyél frusztrált! Nagyon jó tanács, mondhatom. Körülbelül olyan, mint amikor az orvos azt mondja a betegének: „Ne idegeskedjen annyit, árt az egészségének!”

Elmesélek egy történetet és elmondok egy technikát, ami nekem nagyon bevált.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

Egyszer egy gyógyító meglehetősen furcsa tanácsot adott egy frusztrált embernek. Az izgatottan mesélte a gyógyítónak, hogy milyen hatalmas mennyiségű munkát kell elvégeznie nap, mint nap.

  • Minden este hazaviszem a munkámat – mondta idegesen.
  • Miért viszi haza? – kérdezte a gyógyító
  • Mert meg kell csinálnom – füstölgött az ember.
  • Más nem tudja megcsinálni, vagy segíteni önnek?
  • Nem! – csattant fel a férfi –, én vagyok az egyetlen, aki meg tudja csinálni. Jól kell megcsinálni, és csak én tudom elvégezni, ahogyan kell, minden rajtam múlik.

A gyógyító ekkor a következő „receptet” adta: a páciensnek napi egy órát kellett kivennie a munkaidejéből és tennie egy nagy sétát. Aztán heti fél napot kellett kivennie, és azt a temetőben tölteni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

A férfi döbbenten kérdezte: „Miért kellene fél napot töltenem a temetőben?”

A válasz: „Azt szeretném, hogy sétálgasson ott, és nézegesse azoknak a sírkövét, akik ott fekszenek. Azt szeretném, hogy meditáljon azon, hogy sokan azért vannak már a sírban, mert azt hitték, akárcsak ön, hogy az egész világ az ő vállukon nyugszik. Meditáljon el azon a puszta gondolaton, hogy amikor majd ön is a temetőben nyugszik, a világ ugyanúgy megy tovább, és akármennyire is fontos embernek gondolja magát, mások is képesek lesznek elvégezni azt a munkát, amit most ön csinál.”

Állítólag a férfi megértette, lassított az iramon…

Igaz, hogy a szellemet le lehet csendesíteni úgy, hogy lecsendesítjük a testet, tehát legalább egyszer huszonnégy óránként hagyd abba, amit csinálsz tizenöt percre, és gyakorold a derűt. Nekem bejött.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

Ne kérj

Ne kérj időt a haláltól,
Kegyelmet a sátántól,
Megértést a bolondtól,
Jótettet a gonosztól.

Lehet adna, de nem adhat,
Nincs hatalma rá,
Nem tehet mást, csak azt,
Mit a Sors szabott reá. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!