Megbüntették a TV2-őt és a Dunakanyar FM-et

Döntést hozott a médiatanács több rádiós frekvencia ügyében – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága. Az ülésen határozat született arról is, hogy megbüntetik a Vácott is fogható és a térségben sugárzó Dunakanyar FM-et.

A közleményben kitértek arra is, hogy a TV2 szolgáltatója megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét a Tények február 9-ei adásával, amikor egy jobbikos parlamenti képviselők által felvett juttatásokról szóló, „Nem mondtak le, milliókat kaptak” című hírösszeállításban nem jelenítette meg az érintett Jobbik Magyarországért Mozgalom ellentétes álláspontját.

A médiatanács kötelezte a médiaszolgáltatót, hogy öt napon belül tegye közzé az erről szóló médiatanácsi döntést vagy a döntésben megfogalmazott közleményt, vagy tizenöt napon belül a kérelmezőnek adjon lehetőséget álláspontja megjelenítésére. Hozzátették, a médiatanács csak kérelemre folytathat le kiegyensúlyozottsági eljárást, hivatalból nem indíthat vizsgálatot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét szól majd a Dunakanyar Rádió Vácott és térségében

A grémium harmincezer forint bírságot szabott ki egy váci helyi rádió, a Dunakanyar FM 94.1 szolgáltatójára, miután az a médiaszolgáltató cég nevében, illetve tulajdonosi szerkezetében több alkalommal bekövetkezett változást – a hatósági szerződésében foglaltakkal ellentétben – sorozatosan elmulasztotta bejelenteni a hatóságnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!