Szállt az ének: váciak is továbbjutottak az országos döntőbe

Több mint kétszázan versenyeztek március elején Cegléden, a Táncsics Mihály Általános Iskolában a „Tiszán innen, Dunán túl” népdaléneklési minősítő verseny Pest megyei, második fordulójában. A megmérettetésen váciak is részt vettek.

A Váci Piarista Gimnáziumot Szente Zsuzsanna 6.b (I. korcsoport), Komáromi Blanka 9.c, Tábi Dávid 10.c és Tábi Martin 12.c (III. korcsoport) képviselték.

Szép, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Szente Zsuzsanna és Komáromi Blanka arany, Tábi Dávid és Martin kiemelt arany fokozatot kaptak. Ők ketten képviselik majd a gimnáziumot a május 18-án Érden megrendezésre kerülő verseny országos döntőjében.

A verseny célja a tehetséggondozás, tehetségnevelés, a népi kultúra, néphagyományok megismertetése, a népdaléneklés, őrzése, élményszerű továbbadása. A kodályi és bartóki hagyományok ápolása, az önálló előadásmód fejlesztése.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A verseny a szakemberek véleménye alapján összefoglaló képet ad arról, hogy a hagyományőrzők és ápolók milyen tudással és lelkesedéssel őrzik zenei hagyományainkat.

Gratulálunk és sok sikert kívánunk a további szerepléshez! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments