Váciak: vigyázzunk jobban a város tisztaságára!

Jövő héten szervezik meg országosan a TeSzedd akciót. Vácon is több helyszínen csatlakozhatnak az önkéntesek, hogy közös erővel tisztítsák meg a város utcáit, tereit. De már a program előtt is több helyen szerveztek szemétszedést.  Korábban a vízfogó környékét tisztították meg önkéntesek, valamint a Szérűskert tisztult meg, de aki most vasárnap délelőtt Deákváron sétált, arra lehetett figyelmes, hogy többen zsákkal a kézben szedik össze a mások által eldobált hulladékot a KRESZ-park és Spar között.

Deákváron délelőtt még szép időben szedhették a szemetet. Mint azt Király Ágnes, az Egy óra a tisztább Deákvárért akció szervezője a közösségi oldalon megírta: „Deákvár egy újabb része könnyebbült meg: a KRESZ-parktól a Sparig majdnem 3 köbméter szemetet szedtünk össze. Váciak: vigyázzunk jobban a város tisztaságára!” – kéri a szervező.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Délután már eső nehezítette a segíteni vágyókat. Kiss Zsolt önkormányzati képviselő hirdetett meg szemétszedést a Földváry térre.

„Ma szakadó esőben is kitartott a keménymag, így 20 zsák szeméttől tisztítottuk meg a Zöldfa utcai játszótér melletti patakpartot és sütögetőt” – írja posztjában. A szemétszedés mellett megjavították a padokat és fákat is ültettek a segítők. Itt jövő vasárnap folytatják a munkát.

Fekete István, a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft telephelyvezetője korábban a városi televíziónak azt nyilatkozta, hogy örülnek a megkereséseknek, amelyek az elmúlt időszakban megnövekedtek. Kéri azonban a szervezőket, hogy egyeztessenek velük, hogy tudjanak zsákot biztosítani és a lerakás helyét is egyeztetni tudják.

Jövő héten pedig már a TeSzedd akció keretében tisztul meg a város, a helyszíneket itt találják!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Ám érdemes lenne megfogadni mindenkinek Király Ágnes szavait: vigyázzunk jobban a város tisztaságára! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments