A Jobbik két fontos témája: színház és kavicsbánya

A vasárnapi EP-választásra mozgósított és az elmúlt csütörtöki testületi ülésen történteket értékelte keddi sajtótájékoztatóján a Jobbik váci szervezetének önkormányzati képviselője, Kászonyi Károly és Fehér Zsolt helyi elnök. Az egyik fő téma a színház ügye volt.

Fehér Zsolt elmondta: a Jobbik tiszta, világos programot hirdetett az európai választásra és kérte a polgárokat, hogy támogatásukkal segítsék céljaik elérését. Mindenkit arra kért, hogy vegyen részt a vasárnapi voksoláson.

Kászonyi Károly, aki a pénzügyi bizottság elnöke, elmondta: a testületi ülés előtt megtartott ülésükön mind a három tag egyhangúlag megszavazta, hogy a polgármesteri hivatal ellenőrzési osztálya folytasson le egy átfogó vizsgálatot a Váci Dunakanyar Színháznál, kiemelten figyelve a szigorú számadású nyomtatványokkal való elszámolásra. A tervek szerint a jelentés a júniusi testületi ülés elé kerül majd.

A képviselő azt mondta, számára a téma vitája során az volt az egyik legnagyobb meglepetés, amikor kiderült: már az Állami Számvevőszék is vizsgálódik az intézményben. Szerinte súlyos bizalomvesztésről beszélhetünk, hozzátéve, hogy a mostani viták nem a színházban folyó szakmai munkáról szólnak.

Szóba került a václigeti kavicsbánya ügye is. Kászonyi Károly szerint a legnagyobb baj, hogy kevés az információ. Ezért jogos az aggodalmuk, amelyet érdekeik védelmében megfogalmaznak, elsősorban a talaj vízkészletével kapcsolatban.

A képviselő azt mondta: a bányászati engedély három évre szól, s ez meglehetősen rövid idő. Félő, hogy a kitermelés befejezése után nem lesz megfelelő rekultiváció, hanem a Gödöllői út melletti kis tóhoz hasonlóan majd építési törmelékkel fogják feltölteni a kialakuló tavat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!