Ismeretlen férfi holttestét találták meg a város határában

Egy idős férfi holttestét találták meg Vác határában péntek délután, egy búzatáblában – írja a 24.hu. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint nem merült fel bűncselekmény gyanúja, így a rendőrség közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a történteket. Arról egyelőre nincs információ, hogy miként kerülhetett a búzatáblába a férfi.

A Váci Rendőrkapitányság még tavaly két esetben folytatott eljárást rendkívüli haláleset miatt, melyben az elhalt személyazonossága ismeretlen volt. Az egyik esetben Vác külterületén vonatgázolás következtében hunyt el az illető, míg a másik esetben Zebegény közigazgatási területén a Dunából került elő a holttest. Mindkét esetben az eljárás során a személyazonosság megállapításra került – tájékoztatták lapunkat a rendőrségen.

Sokszor egy-egy ügy lezárása hónapokig is eltarthat. Amennyiben az eljárás során az ismeretlen holttest személyazonosságát nem sikerül megállapítani, úgy a megtalálás helye szerint illetékes önkormányzat intézkedhet a név nélküli holttestként történő temetésről. Ez alatt az idő alatt a holttestet az irányadó szabályoknak megfelelően tárolják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!