Váciakkal soraiban lett világbajnok a magyar focicsapat

Magyar labdarúgók lettek a világbajnokok Brazíliában – kaptuk a hírt. Hát, sajnos még nem a klasszikus nagypályás labdarúgásban, hanem a Red Bull által szponzorált „Neymar Jr’s. Five” elnevezésű, speciális szabályrendszerű kispályás labdarúgásban. Az ismert futballista által létrehozott akadémián megrendezett döntőn az idén 43 ország győztes csapatai vettek részt, melyet ezen rendezvényt már tavaly is megjáró, akkor a legjobb 16-ig jutó magyar, Zsírkréták nevű csapat nyert meg. Tagjai között két vácival.

A döntőben a korábbi csoportellenfelüket, a spanyolokat kapták vissza, s nagyon taktikus, fegyelmezett játékkal 2:0-ra nyertek. Ezt követően a Neymar és barátai nevű csapattal (melynek tagja volt például a most Európába igazoló Nené is) játszottak gálamérkőzést, melyet a sztárok 3:2-re tudtak abszolválni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A történet váci vonatkozása, hogy a csapatkapitány Fábián Gábor (a képen elöl, jobbról a második) és egyik csapattársa (egyben testvére, balról az első), Fábián Máté a Boronkayban érettségiztek, s ott tanulták a futsal alapjait – mellesleg édesapjuktól, az iskola igazgatójától -, melynek itt igen jó hasznát vették. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!