A Járókelő váci önkéntesek jelentkezését várja

A Járókelő oldal 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy az emberek bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön. Előre meghatározott településeken a lakosság egy webes rendszerbe tölthet fel közterületen található hibákat, észrevételeket, amelyet a jarokelo.hu stábja hivatalos bejelentésként továbbít a megfelelő szervezet felé, majd az ügyet végigviszik, tehát megfelelő esetben ismét rákérdeznek, hivatalos választ közzéteszik, az ügy státuszát kezelik.

Ahol már bevezették ezt, ott érezhetően javult az adott város közterületi állapota, élhetőbb lett a környezet a lakosság számára. A rendszert több mint 10.000 felhasználó használja és több mint 27.000 ügyet oldottak meg rajta keresztül – írják az oldal szerkesztői.

Ez a városüzemeltetők számára is jó, hiszen ingyen kapnak egy profi ügyfélkapcsolati felületet. Egyik olvasónk megkérdezte, hogy mi szükséges ahhoz, hogy Vác is bekerülhessen a listába. A jarokelo.hu válasza szerint legalább két helyi önkéntes, aki napi pár percet tud szánni erre a dologra, jelentkezni itt lehet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

„Arra gondoltam, hogy esetleg az önök stábjában vagy az olvasók között biztosan lehet két olyan ember, aki hajlandó lenne ezt felvállalni és napi pár percet szánni rá a város érdekében” – írja olvasónk, Kovács Péter.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!