Egy váci az Eb-győztes U17-es kézilabda-válogatottban

A magyar leány válogatott aranyérmet nyert az U17-es kézilabda Európa-bajnokságon. A magyarok a vasárnapi fináléban 13-9-es első félidőt követően 28-24-re győzték le a svédeket a szlovéniai Celjében, így százszázalékos teljesítménnyel nyerték a kontinensviadalt. A magyar együttes legeredményesebb játékosa a Dunaújváros balátlövője, Koronczai Petra volt hét góllal. A csapatban ott volt Bukovszky Anna, a váciak játékosa.

A torna legjobb játékosának Kajdon Blankát, a NEKA irányítóját választották, az Európa-bajnokság álomcsapatának jobbszélsője pedig a Győri Audi EOT KC játékosa, Kürthi Laura lett.

Az Ifj. Kiss Szilárd, Papp György edzőpáros csapata a csoportkörben Szlovákiát, Ausztriát és Romániát, a középdöntőben Norvégiát és Svédországot győzte le, a pénteki elődöntőben pedig Dániát búcsúztatta, és már a legjobb nyolc közé kerüléssel indulási jogot szerzett a jövő évi ifjúsági (U18-as) világbajnokságra, amelyre Kínában kerül sor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kézilabda: 16 évesen már Európa-bajnoki "aranyos"

Az aranyérmes magyar válogatott kerete: Bánhidi Barbara (NEKA), Bukovszky Anna (Vác), Juhász Gréta (NEKA), Faragó Luca (NEKA), Farkas Johanna (Győr), Horváth Nikolett (NEKA), Kajdon Blanka (NEKA), Koronczai Petra (Dunaújváros), Kubina Molli (NEKA), Kürthi Laura (Győr), Mérai Maja (NEKA), Nagy Laura (NEKA), Németh Kata (Dunaújváros), Rittlinger Lotti (Mohács), Vámos Mira (NEKA), Woth Viktória (NEKA), Zsigmond Panna (Ferencváros), edző: Ifj. Kiss Szilárd, Papp György. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!