Élményekkel telt a nyári tábor a váci nagycsaládosoknak

A Nagycsaládosok Váci Egyesülete júliusban tábort szervezett 28 gyermeknek és kísérőiknek, mely a Bethlen Gábor Alapkezelő NEA pályázatának támogatásával jöhetett létre.

Az alábbiakban egy kis élménybeszámoló Vasas Lilla és Virág tollából:

„Az idei Nagycsaládos tábort, a Velencei-tó környékén, a Drótszamár Kempingben töltöttük. Vezetőink Valentinné Gönczöl Julianna és Lippai Beáta voltak. A kemping területe hatalmas volt, tele sátrakkal és lakókocsikkal. Tőlünk csak három ember sátorozott, a többiek kőházakban, négyesével aludtak.

Az első napunk nagy része az utazással és a kipakolással telt. Azonban vacsora után egy kisebb sétára indultunk, hogy megcsodáljuk naplementében a tavat. Másnap elbicikliztünk az Arborétumba, és megnéztük a Katonai Emlékparkot is. Ez az Emlékpark egy Nemzeti Emlékhely a pákozd-sukorói csata tiszteletére és emlékére. Visszatérésünk után csendespihenőt tartottunk, majd lementünk a partra, ami nagyjából száz méterre volt a kőházaktól.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Szerdán a kemping területén maradtunk és délelőtt kézműveskedtünk, ahol minden gyerek készíthetett hűtőmágnest, karkötőt, telefontartót, esetleg rajzolhatott valamit. Délután a megszokott csendespihenő után lementünk a partra fürdeni, amit vacsora után is folytattunk.

Csütörtökön kétfelé oszlott a csapat, a nagyobbak körbebiciklizték a tavat, a kisebbek akadálypályán mérették meg magukat. Természetesen ezen a napon sem maradt ki a strandolás. Pénteken elbicikliztünk Dinnyésre megnézni a várparkot, majd Gárdonynál a rönkvárnál játszhattak a kisebbek, a nagyobbak a Gárdonyi Emlékházat nézték meg. Aznap este szalonnát és virslit sütöttünk, miközben beszélgettünk egymással. Szombaton megérkeztek a szülők és családi játékokat játszhattak gyermekeikkel.

Mi nagyon élveztük ezt a tábort is, a programok nagyon élvezhetőek voltak. Pozitív élmény volt a KRESZ tanulása, és a jó közösségnek köszönhetően rengeteg új barátság született. Köszönet azoknak akik részt vettek ezen a héten Velencén, mert magunk és a társaim nevében elmondhatom: várjuk a következő tábort!” (Komjátiné Bartos Nóra)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!