Fájóan őszinte vagy éppen humoros dalok a dómban

Idén augusztusban ismét izgalmas zenei élményeket ígér az OrgonaPont koncertsorozat, melyben a hangszerek királynője varázsol csodás hangulatot a könnyed, nyáresti programok kedvelői számára. A Filharmónia Magyarország nyári sorozata augusztus 31-ig az ország egész területére elviszi az orgona által nyújtott varázslatos hangulatot. Vácott egy igazi különlegességnek lehet részese a közönség.

Augusztus 23-án egy nem szokványos hangversennyel érkezik az OrgonaPont Vácra. Este 8 órakor a Nagyboldogasszony Székesegyházban a csodálatos hangú Palya Bea énekesnő és Tóka Ágoston orgonaművész előadásában csendülnek fel a dallamok. (FIGYELEM, ÚJ IDŐPONT: AUGUSZTUS 25. 20 ÓRA)

Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó alakja, elismert dalszerző, énekes, előadóművész és író. Zenei anyanyelve a magyar népzene, leginkább saját dalait énekli, melyben egy megindítóan személyes világ tárul elénk.  Szövegei szókimondók, fájóan őszinték vagy éppen humorosak. Gyönyörű hangjával, szuggesztív előadásmódjával és erős színpadi jelenségével pedig rögtön bűvkörébe ejti közönségét. Tehát egy izgalmas hangversenyre készülhet a váci közönség, saját dalai közül hallható lesz a Nagymamák altatója, Szabadon, a Rózsa, Szavak nélküli, valamint improvizációk Palya Bea Suttognak a vének című dalára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A hangszerek királynőjét Tóka Ágoston orgonaművész, a 2017. évi St. Albans-i Nemzetközi Orgonaverseny Bach-különdíjasa szólaltatja meg.

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország irodáiban, a váci Tourinform Irodában (Vác, Március 15. tér 17.), online a www.jegymester.hu oldalon, valamint hangverseny előtt a helyszínen. Részletek a www.filharmonia.hu weboldalon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!