Sokan használják már a szabadtéri fitneszparkot

Hivatalosan is átadták a sportolni vágyók részére a Deákváron épült szabadtéri fitneszparkot. Az olykor zsúfoltságig megtelt sportpark nagy hiányt pótol a területen – erre a körzet képviselője, Balkovics Péter (Fidesz-KDNP) is felhívta a figyelmet.

Csütörtökön délelőtt került le a védőszalag a Fürj utcánál lévő parkról, amikor Fördős Attila (Fidesz-KDNP) polgármester és Balkovics Péter képviselő hivatalosan is átadta a pályázati pénzből felépült projektet.

A polgármester beszédében kiemelte: bízik benne, hogy a lakók örömüket lelik a „játszótérben” és köszönetet mondott mindazoknak, akiknek közreműködésével megvalósulhatott a projekt.

A körzet képviselője elmondta: ez a város legnagyobb választókörzete, ezért örül neki, hogy itt valósulhatott meg a sportpark.

– Közel 20 millió forint állami támogatást kaptunk, önkormányzati hozzájárulásra nem volt szükség a kivitelezéshez. Rendkívül fontos, hogy itt valósult meg a beruházás, hiszen a mai virtuális világban inaktív életet élnek a fiataljaink, de az idősebb korosztály is, akiknek itt szintén lehetőségük van a mozgásra – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Elhangzott az is, hogy Vác lakosságszáma alapján 7 darab parkra nyújthatott volna be pályázatot, négyre kértek támogatást, amelyből csak egy kapott zöld utat. A városvezetés bízik benne, hogy a jövőben bővülhet a szabadtéri fitneszparkok köre, hiszen jelenleg nagyon népszerű ez a mozgásforma.

Balkovics Péter azt is elárulta, hogy szeptemberre egy családi nappal is készülnek, ahol szakemberek segítségével mutatnák be az eszközök szabályos használatát. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!