Vác időjárása: jön a lehűlés, de nem fogunk fázni

Kedden reggel szélre és kellemes, ősziesen hűvös időre ébredtek a váciak, de aztán a délelőtti órákra ismét eljött a nagy meleg. Az előrejelzések szerint a hét végére ismét visszatér a forróság, ám néhány napig még itt marad a mostani időjárás.

Az Időkép előrejelzése szerint kedden egy hidegfront hatására délelőtt nyugaton lehetnek záporok, zivatarok, napközben a középső tájakon, estétől többfelé várható nagyobb területen eső, zápor, zivatar. Megerősödik, a Dunántúlon helyenként akár viharossá is fokozódhat az északnyugatira forduló szél. Északon és a Dunántúlon 24-28, másutt 29-37 fok valószínű. Hidegfronti hatásra számíthatunk.

Szerdára virradó éjszaka sokfelé kell esőre, kiadós záporokra, zivatarokra készülni. Napközben még keleten és délen eshet, nyugat felől viszont felszakadozik a felhőzet. Az északi szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Országszerte véget ér a hőség, 19-26 fok valószínű.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Csütörtökön alábbhagy a szél, és túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás. Csípős lesz a hajnal, 8-17 fokig hűl a levegő. Délután 22-27 fokos csúcshőmérsékletekkel számolhatunk.

Pénteken mérsékelten meleg, gomolyfelhős időre van kilátás helyenként kialakuló záporokkal, zivatarokkal. Szombaton változóan felhős időre számíthatunk, erősödik a felmelegedés, 23-29 fok ígérkezik. A délies szél északnyugaton lehet kissé élénk. (fotó: Pixabay/Markus Baumeler)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!