Váci elsőbálozók jártak a híres füredi Anna-bálon

A Vác és Balatonfüred közötti kulturális együttműködésnek köszönhetően az idén is voltak váci középiskolát képviselő elsőbálozók a híres Anna-bálon: ezúttal a Váci I. Géza király Közgazdasági Szakgimnázium két diákja, Madarász Nóra és Rith Dominika élhettek a lehetőséggel kísérőik, Kelemen Ákos és Tóth Benjámin társaságában.

Madarász Nóra így számolt be élményeiről: „Néhány nappal a születésnapom után az iskola igazgatónője, Fördősné Rozmán Edina felhívta anyukámat egy nagyon meglepő hírrel. Átvettem a telefont, majd az igazgatónő velem is közölte a hírt, hogy kiválasztottak engem, mint Anna báli első bálozót. Először nem is tudtam, mit gondolhatnék, de amikor rájöttem, hogy ez mekkora hír, gondolkodás nélkül igent mondtam.

Rögtön elkezdtem a szervezkedést, a telefonálgatást sminkes, haj, ruha ügyben, hogy minden meglegyen. A ruhát a Fortuna Esküvői Ruhaszalonnak köszönhetem, ahogy a párom is. Nagy segítség volt számunkra Grószné Kmetty Ildikó ruhához való hozzáértése, ugyanis engem ért a megtiszteltetés, hogy a saját kezűleg varrott ruháját viselhettem az estén.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Elérkezett július 27., a 194. Anna-bál időpontja. Miután elkészült a frizurám és a sminkem, indultunk Balatonfüredre. Kedves párom, Kelemen Ákos volt a kísérőm, együtt érkeztünk meg az Annabella Hotelbe, ahol a szálláshelyünk volt.

Készítettünk pár fotót a parton, majd az első bálozók felsorakoztak és indultunk át a Vaszary Galériába, ahol a találkozó volt a további résztvevőkkel. A belépéskor minden hölgy megkapta a Herendi Porcelán Manufaktúra által készített, szív alakú, számmal ellátott nyakláncokat, amiket emlékbe meg is tarthattunk. Összesen 350 hölgynek osztották ki ezeket, akik közül később megválasztották a legszebb tizenötöt.

A következő megálló és egyben az utolsó is az Anna Grand Hotel volt. Ide menetben sétálva jutottunk el, a tavalyi győztes vezetésével. Lenyűgöző volt számomra, hogy az emberek milyen lelkes fogadtatással köszöntötték a felvonuló bálozókat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

Mikor megérkeztünk, elhangzott a megnyitó, majd következett a palotás. Ezután jött a keringő. Ezt szintén a Magyar Állami Operaház tehetséges balettművészei adták elő. Az egyik előadó pár, akik előttünk mutatták be a koreográfiát, felkért minket táncolni, mondván, hogy látszott rajtunk a táncolás iránti érdeklődésünk. Pár lépés után visszaadtak minket egymásnak a párommal, hogy együtt folytathassuk a keringőzést.

Ezután következett a vacsora. Felkészítettek bennünket, hogy amikor tehetjük, mutatkozzunk be a bál résztvevőinek és a nyakláncon lévő számot mutassuk be, aminek köszönhetően később akár bejuthatok a legszebb tizenöt közé.
Öröm volt találkozni és pár szót váltani ismert emberekkel, mint például Rétvári Bence országgyűlési képviselővel és Nagy Ervin színésszel.

Éjféltájt elkezdték felsorolni a tizenöt kiválasztott hölgyet. Nagyjából már a tizediknél járt a konferáló műsorvezető, amikor a 15-ös szám következett. Ez pedig én voltam. Nagyon nagy volt az öröm, a páromon is láttam a büszkeséget. Felmentem a színpadra, itt minden lánynak feltettek pár kérdést. Egy újabb emlékezetes és büszke pillanat volt, amikor a bemutatkozásom után megdicsért a bál háziasszonya és a közönség is, hogy nagyon határozott voltam és szépen beszéltem.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Tizenötünk közül végül egy négy tagból álló zsűri választotta ki az udvarhölgyeket és az Anna-bál szépét. Ezután zenés mulatozás következett, ahol mindenki tudott még kicsit ünnepelni.

A bálon egy másik helyi párral együtt vettünk részt, Rith Dominikával, aki szintén a közgazdasági iskola végzős diákja és párjával, Tóth Benjáminnal.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a váci önkormányzat támogatását, az igazgatónő választását, a Fortuna Esküvői Ruhaszalonnak a csoda szép ruhát. Úgy gondolom, ez az esemény egy életre szóló szép emlék marad” – írta báli beszámolójában Madarász Nóra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!