VÁLASZTÁS: erős támogatás Matkovich Ilona mögött

Immár valóság, hiszen pénteken a főtéren tartott sajtótájékoztatón bejelentették: Matkovich Ilona a városi ellenzék egy jelentős részének közös jelöltje. A SZAVAD egyesület színeiben jelenleg is önkormányzati képviselő mögé felsorakozott a Jobbik, a Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület, a Párbeszéd, a Lehet Más a Politika, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, s elhangzott, hogy az MSZP-vel is tárgyalások folynak.

Matkovich Ilona elmondta: hosszas tárgyalások után jött létre az összefogás. A következő két hónapban azon dolgoznak, hogy változást hozzanak a városban. Szerinte sokkal több olyan ember él Vácott, aki változásokat akar, mint aki elégedett a jelenlegi városvezetés munkájával. Vác a jelentőségéhez és a lehetőségeihez képest nagyon elmaradott – fogalmazott a politikus. „Én egy modern, fejlődő európai várost képzelek el” – tette hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

„Azt szeretném, ha a pártok és az egyesületek politikusai teljes egységben, várospolitikusként tevékenykednének. Az a város, amit én elképzelek, egy olyan hely, ahol a képviselők kis polgármesterek lesznek, s ez azt jelenti, hogy minden körzetnek lesz egy »polgármestere«, aki behozza a hivatalba a helyiek megoldandó problémáit” – mondta Matkovich Ilona.

Matkovich Ilona a polgármester-jelölti céljairól

A polgármester-jelölt bejelentette, hogy az egyéni körzetekben indulókat a jövő héttől folyamatosan mutatják be és nyilvánosságra hozzák programjukat is. Győzelmük esetén először egy „nagytakarítást tartanak”, amelybe bevonják az állampolgárokat is.

A koalícióban résztvevő pártok jelenlévő képviselői – Balczó Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője, Törzsök Tibor, a DK megyei kampánykoordinátora, Molnár Csaba, a Momentum Pest megyei koordinátora, Tornai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja, Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára, Kiss Zsolt, az MSZP városi képviselője – rövid beszédekben indokolták, miért állnak ki Matkovich Ilona mögött. A sajtótájékoztatón jelen volt Ferjancsics László, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület önkormányzati képviselője és Herczeg Zoltán, aki a Mindenki Magyarországa Mozgalmat képviselve nyitotta meg a rendezvényt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Lapunk kérdésére, hogy az összefogásban részt vevő szervezetek hogyan osztották fel egymás között a tíz egyéni választókörzetet, Matkovich Ilona azt mondta: a megállapodás megszületett, minden helyen jó szívvel ajánlható jelöltet fognak indítani, a részletekről azonban csak a következő hetekben fognak beszélni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!