VÁLASZTÁS: Néveri István még nem döntött az indulásról

„Az elmúlt napokban több, személyemmel kapcsolatos híradás, mint a váci »ellenzék« egy részének polgármester-jelöltjeként említ. Tisztelettel tájékoztatok minden választót, hogy amennyiben polgármester-jelöltként történő indulásom véglegessé válik, az független jelöltként történik, ugyanazokon az elvi alapokon, mint öt évvel ezelőtt” – olvasható dr. Néveri István, ismert váci ügyvéd szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Támogatásáról az elmúlt napokban már több szervezet is nyilatkozott, egyebek között az MSZP nevében Bóth János, a kisgazdák és a Vác Városért Választási Egyesület képviseletében Csereklye Károly, s a DK-ból éppen a polgármester-jelölt személye kapcsán kialakult ellentétek miatt kilépett Krauze István önkormányzati képviselő.

A közleményben Néveri István leszögezi: „Konzervatív világnézetű, keresztényi alapokon gondolkodó, a hagyományos értelemben vett polgári értékeket elsődlegesnek tartó, szociális érzékenységgel bíró ember vagyok. Meggyőződésem azonban, hogy Vác városának érdekében a sok éven át tartó, pártpolitikai alapokon nyugvó, sajnos személyes ellentétekkel kísért politizálással, városvezetéssel fel kell hagyni és valódi várospolitikát szükséges kiépíteni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Öt évvel ezelőtt is hangsúlyoztam, hogy városunk érdekében mindenkivel együtt tudok működni. Aki ebben partner, annak támogatását indulásom esetén elfogadom. Várom az olyan szervezetek és magánszemélyek jelentkezését, akik partnerek egy hiteles városvezetés kialakításában. Polgármester-jelöltként történő indulásomat az elkövetkező néhány nap eseményeitől is függővé teszem” – olvasható a közleményben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!