Illatosítják a városban a megtisztított nagy kukákat

Ebben az évben másodszor végzi el az egy köbéteres szemetesek fertőtlenítő tisztítását a Váci Hulladékgazdálkodási Kft. Kedden a Földváry téren dolgozott a speciális mosójárművet üzemeltető külsős cég, de várhatóan csütörtökre a város összes hulladéktároló konténerét megtisztítják. Idén még egy alkalommal, szeptember végén vagy október elején kerül majd sor a köztéri edényzetek fertőtlenítő mosására.

A holding kéri a lakosságot, hogy a munkavégzés idején autóikkal úgy parkoljanak, hogy a szolgáltató hozzáférhessen a szemetesekhez – számol be a hírről a városi televízió.

Legutóbb májusban tisztították meg a köztéri szemeteseket. A tisztításra nemcsak a higiénia, hanem a kellemetlen szagok megszüntetése miatt is szükség van. A hulladékgazdálkodási törvény az uniós szabályzással összhangban rendelkezik a szeméttároló konténerek kötelező tisztításáról, a korábbi évek tapasztalata pedig azt mutatja, hogy a lakosság körében is számítanak az elvégzett munkára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

A Váci Hulladékgazdálkodási Kft. munkatársai a speciális mosójárművet üzemeltető külső vállalkozóval közösen három-négy nap alatt végzik el a több mint 500 darab hulladéktároló konténer fertőtlenítő mosását. A folyamathoz két gépjármű szükséges. Az első a megszokott módon leüríti a teli edényzetet, a személyzet pedig kézi szerszámokkal fellazítja a letapadt hulladékot és fertőtlenítő anyaggal permetezi be a teljes felületet.

A másik járműben fertőtlenítőszerrel nagy nyomáson forgó kefék végzik el a teljes tisztítást, végül a konténereket illatosító oldattal kezelik és egy matricával is ellátják, jelölve, hogy megtörtént a mosás. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!