VÁLASZTÁS: Bóth János hosszú levele visszalépéséről

Hosszú levélben indokolja váratlan visszalépését az önkormányzati választási kampánytól Bóth János, aki néhány hete még azt jelentette be, hogy a Váci Szívvel Választási Mozgalom jelöltjeként ismét megméretteti magát körzetében. A helyi MSZP-elnök, korábbi polgármester azonban nem várt konfliktusba keveredett a párt országos elnökségével amiatt, hogy a helyi szervezet nem Matkovich Ilona, hanem Néveri István mellett tette le a voksát. 

„Több mint 40 éve életem elválaszthatatlan részét képezi a váci közélet és az abban való aktív részvétel. 2018 őszétől a mostani helyhatósági választásokra készültem, és bár talán most először fordult elő, hogy nem az egyéni bizonyítási vágy motivált, mégis, most szerettem volna legjobban egy győztes csapat tagja lenni és még egyszer elnyerni a körzetemben lakó emberek bizalmát. Szerettem volna még egy utolsó ciklust képviselőként dolgozni, hogy ezt a mostani romlást helyreállítva egy új, tiszta kezű vezetői nemzedék születését látva mehessek »nyugdíjba«” – írja hosszú levelében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci táncosok újabb sikerei

Megvilágítva a döntése hátterét, Bóth János azt állítja: „pártom- és saját pozíciómat is gyengítve, de egy tisztességre épülő jövő reményében elutasítottam annak a Kiss Zsoltnak az összefogásban való részvételét, aki bár többször is egyénileg megnyerte a körzetét, de akivel szemben az MSZP-n belül fegyelmi eljárás indult”.

Hosszan sorolja, milyen tárgyalások zajlottak és milyen ajánlatokat kapott különböző aspiránsoktól. Majd hozzáteszi: Néveri István személyében garanciát lát arra, hogy egy tiszta kezű helyi politizálás jöjjön létre. „Úgy éreztem, ez az a cél, amiért 70 évesen érdemes, sőt kell még egy ciklust végig csinálnom.”

„Egész életem csatározásokkal telt. Erősnek és felkészültnek éreztem magam arra, hogy ezt a célt elérjem és ehhez a megbízható társakat meg is találtam. Nem félek a kihívásoktól, hozzászoktam a nehéz helyzetekhez is, de pártom országos vezetésének augusztusi árulására nem voltam felkészülve. Bár barátaim, munkatársaim szóltak, figyelmeztettek, próbáltak segíteni ennek a helyzetnek érzelmi feldolgozásában, de én, ahogy ez egy fegyelmezett »pártkatonához» illik, csak toltam tovább a szekeret, aminek eredménye egy angina pectoris lett (a szívinfarktus előszobája)” – ad magyarázatot váratlan visszalépésére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

„Kényszerpihenőm alatt láttam meg azt is, hogy oly sok évig én is helytelenül viszonyultam egyes kérdésekhez, sokszor türelmetlen voltam az emberekkel és a legközelebbi munkatársaimmal is. Úgy hiszem, hogy a 2010-es és 2014-es választási vereségnek is ez lehetett az egyik oka” – írja önkritikusan.

„Az egyéni indulást fel kellett adnom és még nem tudom, hogy a választások után mi lesz, de azt tudom, hogy a folytatás teljesen másmilyen kell legyen. Egyúttal kérem az MSZP-vel szimpatizálókat, a személyemnek bizalmat adókat és a városunk pozitív változására vágyó lakóit, hogy szavazatukkal támogassák a Váci Szívvel Választási Mozgalmat és dr. Néveri Istvánt, mert mindannyian a városért és az itt élő emberekért kívánnak és fognak dolgozni” – foglalja össze álláspontját Bóth János. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!