Hat év után újra elkerekezett Rómába a piarista gimi csapata

Július 23-án indultak és tegnap, augusztus 12-én vasárnap értek haza a Váci Piarista Gimnázium tanulói és tanárai arról a túráról, amelyet hat év után ismételtek meg.

Az iskola ugyanis az idén is kerékpáros zarándoklatot szervezett Rómába. A 2006-os utolsó római túra után most nagyobb volt a résztvevők száma: a lefelé tartó úton két részletben 23-an és 26-an vágtak neki a hosszú útnak. A római programhoz még 22-en csatlakoztak, ők autóbusszal eredtek a kerékpárosok nyomába Nyeste Pál igazgató vezetésével. Korábban 1995-ben és 1998-ban is megtették a több száz kilométeres utat a piarista gimi vállalkozó kedvű túrázói.

A biciklisek a Vác – Nagykanizsa – Ljubjana – Velence – Ravenna – San Marino – Assisi – Rieti – Róma útvonalat választották. A napok meglehetősen kalandosan teltek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

„Szállásunk Loretoban lett volna – ha kapunk szállást, illetve ha nem robban le a kísérőautó… Történt ugyanis, hogy elromlott a váltó és nem vette be a kettest. Ezért este 11 órakor (amikor megérkeztünk Loreto alatti Iveco szervíz előtti parkolóba) megálltunk és lefeküdtünk aludni” – írják az útról vezetett internetes blogjukban, amelyet Kovács Loránt öntött formába. Ez a tizenegyedik napon történt. A tizennegyedik napon Piedilucoban ébredtek, de a csapaton látszott az izgalom, hiszen a terv szerint ekkor kellett elérniük Rómát.

És persze sikerült is nekik! A városban az első útjuk a Vatikánba vezetett, megnézték a múzeumot.

Egy újabb bejegyzés a neten az útról: „Este beültünk még egy kávézóba, hogy megnézzük az olasz-magyar vízilabda mérkőzést, de amit láttunk, elszomorított, pedig a hangerővel és a drukkolással nem volt gond (a mi részünkről). Szurkolás szempontjából azt hiszem, van még mit tanulniuk a rómaiaknak :).”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Rómát természetesen széltében-hosszában bejárták, hogy mindent, ami fontos lehet, megismerhessenek. Végül augusztus 11-én, szombaton indultak haza.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments