Átadták petíciójukat a mélygarázs károsultjai a városvezetésnek a csütörtöki testületi ülés előtt

A csütörtöki testületi ülése előtt, reggel nyolc órakor adták át a magukat a Váci Mélygarázs Károsultjainak nevező csoport tagjai petíciójukat a városvezetésnek. Az eső ellenére mintegy negyedszázan gyülekeztek a városháza előtt, hogy elmondják véleményüket a négy éve húzódó áldatlan állapotok miatt. A városvezetés nevében Fördős Attila bejelentette: tovább tárgyalnak a bankkal a város számára legelőnyösebb szerződés érdekében.

A testületi ülésre érkező Bóth Jánost, korábbi polgármestert, a szocialisták jelenlegi frakcióvezetőjét is megállították az emberek. Egy hölgy a tüntetők közül arra volt kíváncsi, hogy miért nem mondta fel az akkor még a polgármesteri székben ülő politikus a szerződést, hiszen a kivitelező nem teljesítette az abban leírtakat.

Bóth János szerint, ha ő lenne még a városvezető, már régen befejeződött volna a beruházás. A jelenlegi helyzetért a korábbi testületben tevékenykedő Jobboldali Összefogás frakciót és a jelenleg regnáló vezetőket okolta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

A petíciót Fördős Attila polgármester, Pető Tibor és Mokánszky Zoltán alpolgármesterek vették át. Ebben az áll: „Mi, a város lakói, négy év után rendet szeretnénk, szabad mozgást és civilizált életteret. A váci polgárok egyetlen érdeke, hogy a városvezetés, amely erre számtalan ígéretet tett, politikamentesen fejezze be a mélygarázst. Az önkormányzat, mint közterület fenntartó, köteles biztosítani a lakosságnak a közterületek használatát, valamint pótolni az évekkel ezelőtt megszűntetett parkolókat.”

A polgármester válaszában elmondta: szerdán is folytattak tárgyalásokat a bankkal.

A tudósítás teljes terjedelemben, az üggyel kapcsolatban kiadott városházi közleménnyel együtt a Váci Napló szeptember 21-i pénteki számában olvasható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments