Gratulálunk doki: a volt váci nőgyógyász hetven évesen bronzérmes a veterán birkózó vébén

Dr. Mensch Henrik nőgyógyász szenvedélyes birkózó. A héten közel hetvenévesen is szőnyegre állt, hogy megméresse magát a Magyarországon rendezett veterán világbajnokságon. Henrik édesapja 1932-ben, nyolcvan éve kezdett birkózni, és fiai is megszerették ezt a sportot, mind komoly nemzetközi eredményeket értek el. Henriket, aki heti négy-öt edzéssel készült a legidősebb korcsoport (66-70 év) mérkőzéseire, fia készítette fel. Dobogóra állt. (A kiváló sportolóval, orvossal az origo hangos képes interjút készített, amelyet itt nézhet-hallgathat meg.)

A doktorra még a váciak is jól emlékezhetnek. Sebészetből szakvizsgázott 1970-ben, majd szülészet-nőgyógyászatból 1973-ban. 15 évig dolgozott Vácon a Jávorszky Ödön Kórházban, mint másodfőorvos, majd 1985 óta a Péterfy Sándor utcai kórház szülő-nőbeteg osztályán, mint másodfőorvos.

Az elmúlt héten kedden délután kettőkor a budaörsi sportcsarnokban a kötöttfogás B, E és F korcsoportjának küzdelmeivel megkezdődött a veterán-világbajnokság. A verseny egyik különlegessége, hogy első ízben küzdenek meg a két fogásnem képviselői azonos helyen és időben. A rajt előtt rögzített adatok szerint 49 ország nagyjából 640 birkózója lépett szőnyegre a budaörsi vébén, a két fogásnem közel azonos létszámmal. A két fogásnemben egyenként hét korcsoport képviselői küzdöttek meg egymással, hét-hét súlycsoportban. Összesen tehát 49 aranyat osztottak ki a hat nap alatt. Az egyetlen magyar címvédő, dr. Mensch Henrik (a szövetség orvosi bizottságának elnöke) is szőnyegre lépett a legidősebbek között.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Tavaly a kötöttfogás versenyét a lengyelországi Raciborz, a szabadfogásét pedig az albán főváros, Tirana rendezte meg. A magyar birkózók közül dr. Mensch Henrik ott világbajnoki címet szerzett.

A doktor keményen küzdött, hogy megvédje címét. Most nem sikerült, bronzérmes lett.: 3-0-as vezetésnél tussal győzte le ellenfelét, a török Elyast a 97 kilogrammosok kategóriájában.

Gratulálunk doki! ♦

 

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments