Ipress Center: Vácott koncentrálódik Magyarország minőségi rotációs magazingyártása

A váci Ipress Center Kft megvásárolta meg a Veszprémi Nyomda többségi tulajdonát.  A közeljövőben fizikailag is az Ipress Centerbe kerül a Veszprémi Nyomda, így hamarosan Vácott koncentrálódik Magyarország minőségi rotációs magazingyártása – közölte az Ipress Center.

Az akvizíciót augusztus végén zárták, és a Veszprémi Nyomda továbbra is önálló jogi személyként folytatja működését. Az Ipress Centerbe való költözés pontos időpontjáról később születik döntés. Az új többségi tulajdonos elkötelezett a hosszú távú üzemeltetés mellett, és az Ipress Center Kft legfontosabb feladatának tekinti, hogy a Veszprémi Nyomda ügyfelei a változásnak csak a pozitív hatásait érezzék – tette hozzá a vevő.

Az Ipress Center elnevezésű nyomdai modellt idén hozták létre az elmúlt évek egyik legkiemelkedőbb hazai nyomdai sikertörténetét jegyző, a váci IPG-t irányító Lakatos fivérek (képünkön). A piaci szereplők kiélezett konkurenciaharca ugyanis rendszeresen meggátolja a közös munkát, holott sokszor a feladat nagysága több szereplő összehangolt tevékenységét igényelné – olvasható a közleményben, amelyet a hvg.hu ismertet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Ilyen a belföldi és külföldi magas minőségű kiadványokhoz kapcsolódó nyomdai megrendelés, amikor sokrétű megoldásokra a legmagasabb minőségben és nagyobb mennyiségben egyszerre van szükség. Az együttes fellépés nagyságrendekkel javítja a nyugat-európai piacon való érvényesülés lehetőségét is.

„Az Ipress Center modelljével korábban elérhetetlen piacok nyílnak meg, csökkennek a saját költségek és a kockázatok is. A Veszprémi Nyomdával újabb kapacitás és elismert szaktudás, nyomdai tapasztalat érkezik hozzánk, amit nagyra értékelünk. Az elmúlt években saját példánkkal bizonyítottuk, hogy a magyar nyomdaiparnak van keresnivalója a nemzetközi piacon, ezeket a lehetőségeket most közösen még jobban ki tudjuk aknázni” – idézte a közlemény Lakatos Viktort, az Ipress Center Kft ügyvezetőjét. A Veszprémi Nyomda akvizíciójának összegét a felek nem hozták nyilvánosságra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

A központban hamarosan inkubátorház és 300 fős konferenciaterem, valamint étterem is nyílik majd. Az Ipress Centerben helyet kaphatnak kreatív ügynökségek, digitális nyomdai szolgáltatók, kiadók és különböző termelő cégek.

A Veszprémi Nyomdán kívül jelenleg öt vállalkozás tartozik az új együttműködési formához: az IPG Hungary Zrt, a MondAt Kft, a Royal Press Nyomda, az Uniotech Kft és a Tech Film Kft. A központ a piac minden szereplője számára nyitott, és az alapítók számítanak további együttműködő partnerek jelentkezésére. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments