Iskolai balesetbiztosítás: a szülők többsége nem tud róla semmit, pedig az állam fizeti

Minden magyar iskolásnak van balesetbiztosítása, amit az állam fizet. Ennek ellenére gyakran előfordul, hogy az intézmények nem tájékoztatják a szülőket, és egyéb biztosítók ajánlatait kínálják.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke szerint a többség nem tud a meglévő biztosításról, amit szerinte a biztosítók igyekeznek is kihasználni. Az is köt biztosítást, aki nem akar, mert nem tudja, hogy van neki – magyarázta a Duna TV Híradójának Keszei Sándor. Az intézmények vezetői tudnak az állami biztosításról, sok helyen erre fel is hívják a szülők figyelmét, de van olyan iskola, ahol mégis bevonják a tanárokat a plusz biztosítások közvetítésébe.

Az alanyi jogon járó biztosítást az idei év végéig az Allianz biztosítótól rendeli meg az állam. A Híradó kérdésére a társaság elismerte, hogy a központi biztosításon felül – a többi társasághoz hasonlóan – ők is ajánlanak kiegészítő csomagokat, amelykeben az alapbiztosításhoz képest többletszolgáltatás van.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A Generali biztosító úgy tájékoztatott, hogy nem fizetnek jutalékot sem az iskoláknak, sem a pedagógusoknak. Szerintük az állami biztosítás csak egy kiegészítő biztosítással nyújt teljeskörű védelmet.

A közoktatásért felelős helyettes államtitkár úgy látja: csak az iskolán kívül lenne szabad a biztosításokat reklámozni. Több olyan iskola van, amelyik megpróbál távolságot tartani, de beengedi a biztosítók ügynökeit az intézménybe, holott ez nem dolga egy iskolának – mondta Gloviczki Zoltán. Ma Magyarországon több mint másfél millió gyereknek van állami balesetbiztosítása. (hirado.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments