Facsemetéket ültettek a vízművesek a Ligetben

November 6-án kedden a városi környezeti nevelési program keretében került sor újabb ligeti fák pótlására. Tavasszal már 32 japánakác elültetésre került a váci polgárok felajánlásából. Most ezen az őszi napon elsősorban a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt dolgozói jeleskedtek a felajánlás terén, ők 14 fa megvásárlását, örökbefogadását tervezték el. Az akció keretében 20 fát ültettek el a ligeti stációk közelében kipusztultak helyére.

Azért csak ennyit, mert jelenleg több fa nem állt rendelkezésre a faiskolákban.

Az ősz utolsó napsugarait nem csak a vízmű dolgozói élvezhették a munka örömével, hanem meghívták a gyerekeknek kiírt rajzpályázatuk győzteseit, a Hársfa utcai óvoda egyik csoportját. Így, együtt a picikkel túl egyszerű lett volna elültetni a fákat. Előtte meséltek a fákról, arról, hogy hogyan kell őket elültetni és arról is, hogy miért fontos, hogy körülvegyen minket a zöldövezet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Ezek után Balogh Zsolt, a DMRV Zrt műszaki igazgatója sok-sok gyerekkel körülvéve kezdte ültetni az ő fáját, mely alatt egyszer, ha megnő és árnyat ad, talán a neki segítő óvodások felnőttekként fognak sétálgatni. Minden fára jutott egy-egy vízműves dolgozó és sok-sok gyerek, kiktől ugyan nem gyorsult fel az ültetés menete, de kétség kívül emlékezetes lett, és mint ahogyan Krihó-Földesi Irén HR osztályvezető asszony fogalmazott: „nem csak fát ültettünk a jövőnek, hanem el is kezdtük felkészíteni a jövő generációját a fák, a környezet tiszteletére egy komplex program keretében”.

A város által beszerzett fák elültetését a boronkays környezetvédelem szakos diákok végezték, akiknek ez nem csak szakmai gyakorlatot, hanem csapatépítést is jelentett a szép őszi napsütésben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A program tavasszal folytatódik, ismét lesz lehetőség a fák megvételére és elültetésére, hiszen az elmúlt hónapok viharai számos helyen kitörték az amúgy is öregedő japánakácokat.

A programot Stanco Attila káplán és Bíró György környezetvédelmi szakember szervezték, akik ezúton is köszönik a DMRV Zrt, a városvezetés és a boronkays diákok hozzájárulását a Liget gyarapításához. (Váci Napló) 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments