Olimpikonok sétánya – otthagyták a nyomukat az Erzsébet téren

A hazánkban ötödik alkalommal megrendezett önkéntes akció, a 72 óra kompromisszum nélkül keretében egy 72 perces feladatra hívta a váci Hirling Zsolt fővédnök olimpikon társait. Rajta kívül Verraszto Evelyn és Mutina Ágnes úszók, Hídvégi Vid tornász, Csonka Zsófia sportlövő, Tóth Krisztina asztaliteniszező és Farkas Györgyi hétpróbázó vett részt az eseményen. Hirling Zsolt két olimpián is indult már, tavaly önkéntesként dolgozott Afrikában.

Az országos programhoz mintegy 8000 önkénteshez csatlakozó sportolók a budapesti Erzsébet téren azokat a padokat díszítették, amelyeket az esemény megnyitóján önkéntesek festettek le.

A 72 óra fővédnöke, a világ- és Európa-bajnok Hirling Zsolt – aki tavaly az élsporttól átmenetileg visszavonulva egy kenyai árvaházban önkénteskedett – elégedettséggel nyugtázta az általa megálmodott 72 perces akciót. Mutina Ágnes annak ellenére ragadott ecsetet, hogy sérült lába miatt csak sántikálva tud járni, Verraszto Evelynnel párban virágokkal és növényi motívumokkal díszítették a padokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Nyílt nap és előkészítő foglalkozások a Karolina iskolában

A Németországba utazása előtt beugró Tóth Krisztina, valamint Hídvégi Vid a buszmegállók felőli padoknak is nekiveselkedett, ahol még a graffitiket is le kellett csiszolni.

Az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány programja keretében országszerte fiatalok csoportjai 72 órán, azaz 3 napon keresztül folytatnak szociális, karitatív, ökológiai vagy fejlesztő, építő tevékenységeket. A feladatok között van fogyatékkal élők otthonába tervezett látogatás, kerekesszékesekkel való kirándulás, elhagyatott temetői sírok gondozása, kórházban lévő gyerekekkel való foglalkozás, játszótér-felújítás, de bőven akadnak különböző kertrendezési, festési és szemétszedési munkák is. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!