Beer Miklós: „Rendet kell tenni magunkban”

Ezt mondta Beer Miklós váci megyéspüspök kedden a Kaposvári Egyetem adventi beszélgetések rendezvényén. A püspök a társadalmi problémákra és azok megoldásaira hívta fel figyelmet. A beszélgetés másik vendége Papp Lajos szívgyógyász volt. Ő az adventi számadásról és a karácsonyi várakozásról is beszélt. A rendezvény, amely egy sorozat része, telt ház előtt zajlott Kaposváron, ahol az egyetemen rendszeresen rendeznek hasonló összejöveteleket.

Adventi beszélgetésre hívták az érdeklődőket tegnap este a Kaposvári Egyetemre. Az est egyik vendége Beer Miklós váci megyéspüspök volt, aki a társadalom gondjain, mint például a szegénység és munkanélküliségen keresztül a megoldásra hívta fel a figyelmet.

– Először saját magunkat kell rendbe tenni, tehát, hogy mi lássuk, hogy hol vagyunk, tehát ha szabad így mondani a mi koordinátáinkat kell újra gondolni az Úristen felé, és az embertársaink felé, ebben a mi mai társadalmunkban – mondta a váci megyéspüspök, Beer Miklós.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A másik vendég Papp Lajos szívgyógyász volt. Beszédében kiemelte: az adventi időszak jó alkalom arra, hogy számadást tegyünk az elmúló évről, és elgondolkodjunk karácsonyig azon, kit bántottunk meg, kitől kell bocsánatot kérnünk.

– A kisded érkezésekor már tiszta küllemmel, tiszta lélekkel, mindenkitől bocsánatot kérve kell várnunk a minden évben oly nagyon várt Krisztust, a szeretet szimbólumát – mondta a szívgyógyász professzor, dr. Papp Lajos.

Az advent üzenetét, és fontosságát teltházas közönség hallgatta. (kapospont.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments