Idén is beteg gyermeken segített a DMRV Zrt: 700 kg kupakot gyűjtöttek össze a dolgozók

KupakatadasŐszinte, gyermeki örömmel vette át karácsonyi ajándékát december 19-én, a DMRV Zrt váci központjában Tóth István vezérigazgatótól a négy éves Molnár Mira. A játék hatalmas mosolyt csalt a beteg kislány arcára, aki akkor még nem tudta, hogy a vízmű dolgozói egész évben azért gyűjtötték a műanyag kupakokat, hogy hozzájárulhassanak ahhoz a fájdalmas, de nélkülözhetetlen műtéthez, melynek révén teljes életet élhet a jövőben.

Mira egy rendkívül ritka, Magyarországon pusztán 150 embert érintő betegségben, achondrosplasiaban szenved. A megrövidült végtagok, a görbe lábszár, a lassult mozgásfejlődés tünetei a kislány három éves korára állandósultak. A csöppség azonban azon „szerencsések” közé tartozik, akinek van lehetősége teljes életet élni, az odáig vezető út azonban hosszú és költséges műtétsorozaton keresztül vezet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Mira_atveszi_ajandekat

A DMRV Zrt munkatársainak január óta zajló, kitartó gyűjtőakciója idén több mint 700 kg műanyag kupakot eredményezett. A segítő összefogásnak, s a vállalat további pénzadományának köszönhetően most végre valóra válhat a család régi álma. Tavasszal sor kerülhet arra a végtagokat érintő csonthosszabbító műtétre, melyre a szülők már másfél éve gyűjtenek, s ami nagymértékben hozzájárul gyermekük állapotának javulásához. A kupakgyűjtés a társaság három éves hagyománnyal bíró jótékonysági, dolgozóknak meghirdetett sikeres kampánya. 2010-ben a kupakokért kapott összegből a súlyos balesetet szenvedett, 13 éves Sunima Annamáriának vásároltak speciális kerekes széket, tavaly pedig Papp Andriska fejlesztő terápiájának költségeihez járultak hozzá.

A szolgáltató nemcsak az ünnepek közeledtével, hanem egész évben nagy hangsúlyt helyez a helyi támogatásra. Mint a térség felelős szereplője és közösségének aktív résztvevője a DMRV Zrt patronálta többek között a FUTaVácot és a váci Mikulás futást is. December végével a szintén egész éves ruhagyűjtési akciójuk is lezárul. A munkatársak által felajánlott ruhadarabokat a gödi Topház Speciális Gyermekotthon lakói kapják – az ünnepélyes átadásra 2013 januárjában kerül sor. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments