Szivárgott a gáz az Újhegyi úton

Újhegyi útSzombat délelőtt nem sokkal tíz óra után érkezett a segítség kérő jelzés, hogy Vácon gázszivárgást tapasztaltak. Az Újhegyi úton egy körülbelül kilencven milliméter átmérőjű gázvezeték megsérült, aminek következtében gáz szivárgott a környezetbe. Idegenkezűségnek nincs nyoma, a gázvezeték sérülését feltételezhetően egy nagyobb fa gyökere okozta – tájékoztatta lapunkat a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A közlemény szerint a váci tűzoltók, illetve a TIGÁZ szakembereinek mérése alapján nagyjából nyolc méter sugarú körben volt tapasztalható magasabb gázkoncentráció, de mivel a legközelebbi ház is csupán hetven méterre található, a lakosságra nézve nem jelentett közvetlen veszélyt.

A gázszolgáltató a baleset megelőzése érdekében körülbelül tizenhét-tizennyolc utcában elzárta a gázt. A helyreállító munkálatokat a délutáni órákban fejeződnek majd be, ezt követően házról-házra járva ellenőrzik a rendszert, és visszaállítják gázszolgáltatást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvette a kapcsolatot a helyi védelmi bizottsággal, valamint megtette a szükséges előkészületeket, valamint a Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai folyamatosan a helyszínen tartózódnak a lakosság megóvása érdekében. ♦

 

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments