Egy olvasónk jelezte: problémák vannak a kórházi szakrendelésen

labor-vácLapunkat múlt héten egy olvasónk azzal kereste meg, hogy már hetek óta problémák vannak a váci SZTK-ban (szakrendelők területi központja). Tapasztalatai szerint a laboratóriumban – ahol a vért is veszik – nincsen szinte világítás, valamint a vizeletmintához nem tudnak edényt sem adni. Arra is felhívta a figyelmünket, hogy a lift sem működik az intézményben, ezért az idős, vagy mozgásképtelen betegeket fel kell kézben vinni a felsőbb emeletekre.

Az ügyben megkerestük a Jávorszky Ödön Kórház megbízott főigazgatóját, Sámoly Györgyöt, aki levélben válaszolt a kérdésekre. „Az intézet vezetése, az olvasó és ön által felvetett problémákról már korábbi időpontban tudomást szerzett. A szakrendelő épületében lévő lift 1978. évben épült, s a folyamatos karbantartás hiánya, valamint a természetes amortizálódás következtében mára egy elhasználódott állapotot tükröz. 2012. május 1-vel az önkormányzat tulajdonából intézetünk állami fenntartásba került. Ezt követően a GYEMSZI – mint működtető – minden tőle telhető eszközzel segíti kórházunkat, hogy feladatellátásának a lehetőségekhez mérten a legmegfelelőbb színvonalon tudjon eleget tenni. Ennek érdekében 2012. november hónap végén a rendelőintézetben lévő régi lift kiváltására biztosított fedezetet. A munkálatok elvégzésére a közbeszerzési eljárás folyamatban van. A megvalósulást követően reményeink szerint nem csak a napi szinten jelentkező lift javítási kiadásaitól szabadulunk meg, de a betegeink részére is folyamatosan biztosítani tudjuk a minimálisan elvárható komfortfokozatot.

Az intézet vezetése folyamatosan felülvizsgálja és a lehetőségekhez mérten módosítja az egészségügyi szolgáltatást nyújtókkal kötött szerződéseit is. Ennek kapcsán került sor a laboratóriumi diagnosztikát biztosító, külső szolgáltató váltására is 2013. január 1-vel. Reményeink szerint az új szolgáltató minden vele kapcsolatban támasztotta követelménynek megfelel.

További problémaként jelezte a szakrendelőben lévő világító testek nem megfelelő állapotát. Az elavult lámpatestek karbantartása az alkatrész biztosítása nagy gondot jelent, tekintettel arra, hogy ezen alkatrészek kereskedelmi forgalomban már nem kaphatók. Ezen probléma elhárítása érdekében a komplex elektromos hálózat korszerűsítését, energiatakarékos fényforrások alkalmazását szeretnénk megvalósítani, mely munkák elvégzéséhez a szükséges pénzügyi fedezet megteremtésén dolgozunk.

Kérjük a lakosság megértését és türelmét a hiányosságok megszűntetése érdekében tett intézkedéseink megvalósításáig.” – áll a megbízott vezető levelében. (munkatársunktól) ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments